HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Boot problem with RP8400 after shutdown

 
Karthik S S
Honored Contributor

Boot problem with RP8400 after shutdown

Hi,

After a power shutdown one of the RP8400 never came back online. It has 2 hard partitions with 2 cells each.

VFP of both the partitions shows that they are in error state,

PARTITION STATUS: E indicates error since last boot
Partition 0 state Activity
------------------ --------
Partition Booting: 118 Logs

# Cell state Activity
- ---------- --------
E 0 Starting Cell firmware 79 Logs
E 2 Starting Cell firmware 36 Logs

---------------------------

I tried powering off/on the entire cabinet, remove RPS, cell boards put them back .. but nothing works ...:-(

pl. help

-Karthik S S
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three. - Alice Kahn
7 REPLIES 7
Michael Tully
Honored Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

I think it's time to call in the cavalry. Sounds like a dead cell board.
Anyone for a Mutiny ?
Sanjay Kumar Suri
Honored Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

Does console logs/chassis logs show some useful info?

sks
A rigid mind is very sure, but often wrong. A flexible mind is generally unsure, but often right.
Karthik S S
Honored Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

I didn't see any useful info in the console logs :-( ..

-Karthik S S
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three. - Alice Kahn
Karthik S S
Honored Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

Activity and error logs,

----------------------

Activity log in chasiis log.

# Location Alert Keyword Timestamp
138 PDC 0,1,0 1 0xa00046109f000018 0x00000000000b000c BOOT_BOOT_CELL_HALT 138 PDC 0,1,0 1 0x58004e0000000010 0x00006803060a2c0d 04/06/2004 10:44:13 137 PDC 0,1,0 *15 0x200045f09000001a 0x00ffff01ffffff94 BOOT_CELL_WILL_HALT 137 PDC 0,1,0 *15 0x58004d0000000010 0x00006803060a2c0d 04/06/2004 10:44:13 136 PDC 0,1,0 *6 0x20004460000063fc 0x00ffff01ff01ff11 ERR_RUNWAY_CTL_PARIT ERR 136 PDC 0,1,0 *6 0x58004c00000063f0 0x00006803060a2c0d 04/06/2004 10:44:13 135 PDC 0,1,0 *6 0x20004360000063ec 0x00ffff01ff01ff11 ERR_RUNWAY_ADDR_PARI _ERR 135 PDC 0,1,0 *6 0x58004b00000063e0 0x00006803060a2c0d 04/06/2004 10:44:13 134 PDC 0,1,0 *6 0x20004260000063ec 0x00ffff01ff00ff11 ERR_RUNWAY_ADDR_PARI _ERR 134 PDC 0,1,0 *6 0x58004a00000063e0 0x00006803060a2c0d 04/06/2004 10:44:13 133 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d1020000010 BOOT_PDH_REG 132 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d10300000ff BOOT_PDH_REG 131 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d1028000000 BOOT_PDH_REG 130 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d1018000007 BOOT_PDH_REG 129 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d1008000000 BOOT_PDH_REG 128 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d1000000081 BOOT_PDH_REG 127 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d0090000000 BOOT_PDH_REG 126 PDC 0,1,0 1 0x180048109f0002d1 0xffff5d0088000000 BOOT_PDH_REG


ERROR log in chassis log


# Location Alert Encoded Field Data Field Keyword
63 PDC 0,1,0 *15 0x200045f09000001a 0x00ffff01ffffff94
BOOT_CELL_WILL_HALT
63 PDC 0,1,0 *15 0x58004d0000000010 0x00006803060a2c0d 04/06/2004
10:44:13
62 PDC 0,1,0 *6 0x20004460000063fc 0x00ffff01ff01ff11
ERR_RUNWAY_CTL_PARITY_
ERR
62 PDC 0,1,0 *6 0x58004c00000063f0 0x00006803060a2c0d 04/06/2004
10:44:13
61 PDC 0,1,0 *6 0x20004360000063ec 0x00ffff01ff01ff11
ERR_RUNWAY_ADDR_PARITY
_ERR
61 PDC 0,1,0 *6 0x58004b00000063e0 0x00006803060a2c0d 04/06/2004
10:44:13
60 PDC 0,1,0 *6 0x20004260000063ec 0x00ffff01ff00ff11
ERR_RUNWAY_ADDR_PARITY
_ERR

---------------------------------

-Karthik S S
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three. - Alice Kahn
Tim Sanko
Trusted Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

Call in the priest you need a resurrection.

Sorry, but it is Easter time...

Tim
Joerg-Udo Werner
Frequent Advisor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

Hello,
for troubleshoot your problem a complete picture is necessary. Your vfp - output is from one partition only and in this partition you have cell 0 and cell 2. But the logs you posted later show us and error on cell 1 (CPU 0).

If the partition in which cell 1 is included is able to reach BCH you should deconfigure CPU 0 on cell 1 as a first step for troubleshooting.

So if possible attach all the Errorlogs and the Activitylogs to get a complete picture of the problem.

Regards,
Udo
Karthik S S
Honored Contributor

Re: Boot problem with RP8400 after shutdown

Hi Udo,

Sorry for not replying you back ... In fact we have logged a call with HP and they are expected to visit the site tomorrow. I will keep you posted on the developments.

Thanks,
Karthik S S
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three. - Alice Kahn