HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

 
Ganesan R
Honored Contributor

Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

Hi All,

We have a SD16K-A server running with 11.11.

I am getting the following messages on MP console and not getting the console login prompt.

8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C
8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C8y72C3Swait0S8y3C8y72C3Sbusy0S8y3C

The above messages keep on coming. Anyone knows what does that message means and how to rectify it to get the console login prompt.

Thanks in advance..
Best wishes,

Ganesh.
12 REPLIES 12
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

Do you connect serial or via lan?

Maybe you are using another emulation than another, parallel session (e.g. vt100 vs. hpterm) and a application is already drawing the screen (e.g. SAM).

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Ganesan R
Honored Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

I am connecting through lan. How to trace if any application drawing the screen?
Best wishes,

Ganesh.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

Login to the system (not via MP) and use "ps" to find an application running on console.

the "busy .. wait" messages look like if someone is running something there.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Tim Nelson
Honored Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

In fact, busy/wait, looks like the system is booting.

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

I would assume the MP will ask you what terminal emulation are you using:

Select terminal type:
[1] hpterm, 70092, 70094, 2392
2 vt100, vt220, ansii, xterm


What emulation is it?
What application do you run (on your PC)?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Ganesan R
Honored Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

Hi Tim,

The system has been booted and it is up and running for quit some time.

Torsten,

I am using putty to connect to MP. I suspect some application is dumping these messages to the console since I could see some processes are using console by using "ps -ef |grep console". Is there a way to find out which process is pumping these messages to the console and kill that process?
Best wishes,

Ganesh.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

What do you get from ps?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Ganesan R
Honored Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

ps -ef |grep console output attached.
Best wishes,

Ganesh.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

I think you have a terminal emulation mismatch (putty with xterm/vt100 vs. hpterm setting in the MP) and the system is still in the boot process, because rc scripts are still running.

What is your last entry in /etc/rc.log?

Something like
"HP-UX run-level transition completed"?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

These are obviously the boot progress messages from rc(1m). It is trying to do cursor positioning for a hpterm and repeating "busy" & "wait".
So whatever step it is doing, it is hung.
You could try a control-| to see if it continues.
(But better to use the right emulator as Torsten said.)

> The system has been booted and it is up and running for quit some time.

This is strange that rc(1m) is still running but you can login. So Torsten's rc.log suggestion might be a help.
Ganesan R
Honored Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

It seems pressing contorl-| does the trick. Now I got the login prompt. I just want to know what this control-| key combinations will do?
Best wishes,

Ganesh.
Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Garbage charactors on MP console - Not getting login prompt

>I just want to know what this control-| key combinations will do?

This sends SIGQUIT to rc(1m), see termio(7).
rc(1m) recognizes this and terminates the current step. You should take a look at rc.log to see what you skipped and why it hung?