HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

 
rahul v t
Occasional Visitor

HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

Dear all

This server is giving following message & not going forward .I am able to work in GSP


1. SYSTEM NAME: uninitialised

DATE: 01/01/1970 TIME: 00:04:20
ALERT LEVEL: 14 = Fatal power or environmental problem prevents operation
REASON FOR ALERT
SOURCE: 4 = power
SOURCE DETAIL: 4 = high voltage DC power SOURCE ID: FF
PROBLEM DETAIL: 4 = output undervoltage
LEDs: RUN ATTENTION FAULT REMOTE POWER
OFF OFF OFF OFF FLASH
System Power is Off.
0x002000E444FF404F 00000000 00000000 - type 0 = Data Field Unused
0x582008E444FF404F 00004600 01001c2f - type 11 = Timestamp 01/01/1970 00:04:20
A: ack read of this entry - X: Disable all future alert messages
System Power is Off.

power monitor 4404


regards
rahul v t
5 REPLIES 5
Peter Godron
Honored Contributor

Re: HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

HI,
and welcome to the forums !
It means what it says, the machine can not start as the power supply is undervoltage.

Please see this thread:
http://docs.hp.com/en/rp24xx_Update/ch01s02.html

Otherwise:
Have you added any hardware to the machine, which may be drawing extra current and/or check the power-supply.

Please also read:
http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/helptips.do?#33 on how to reward any useful answers given to your questions.
Joshua Scott
Honored Contributor

Re: HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

Rahul,

Has this server ever booted before now? have you made any changes recently?

at first glance it appears that a power supply is failed:
http://docs.hp.com/en/A5191-96018/ch06s03.html
But the SOURCE ID should be '00','01', or '02', not 'FF'. You may have a power monitor or processor support module failure as well.

Josh
What are the chances...
Jollyjet
Valued Contributor

Re: HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

It's a Power cable problem or It might be a Power supply problem connect the working power cable and try to power on if not it's a power supply issue.
Peter Godron
Honored Contributor

Re: HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

Rahul,
have you had any progress with this problem ?

If this is fixed, could you please complete the thread by awarding points to helpful answers and summarising the solution for you.

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/helptips.do?#33 shows how to reward any useful answers given to your questions.
rahul v t
Occasional Visitor

Re: HPUX L1000-44 SERVER NOT BOOTING

Hi all
sorry for the delay in replying

It was the problem with the Power converter unit into which all the three SMPS are connected . I replaced it & server is up now

regards

rahul