HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lan Card Problem

 
dhananjay_1
Frequent Advisor

Lan Card Problem

Hello !
I have a old D-class350 server I am getting the following Lan Card error in rc.log file

ERROR: lan0 interface | NMID 4 : error : expcted
primitive 0x06,got DL_ERROR_ACK
dl_error_primitive=0x33
dl_errno=0x04
dl_unix_errno=6
change_phys_addr:unable to change physical address
old station address = 0x080009fdab5f
"/sbin/rc2.d/S320hpether start" FAILED

Configure LAN Interfaces
Output from "/sbin/rc2.d/S340net start"

ERROR: usage: add destination [netmask mask] gateway[mask]
ERROR: usage: add destination [netmask mask] gateway[mask]

"/sbin/rc2.d/S340net START" FAILED.

In ioscan it shows CLAIMED status.
Also self ping is ok
But I am not able to ping from any other machine .

Kindly suggest what to do ?

Thanks in advance

DJ



DJ
4 REPLIES 4
Victor Fridyev
Honored Contributor

Re: Lan Card Problem

Hi,

Did you make any change in /etc/rc.config.d/hpbase100conf or /etc/rc.config.d/netconf files ?
It looks like you have some mess in one of these files. I'd recommend you to move the files to a backup directory and to define network configuration either by SAM or by /etc/set_parms. Please do this from the computer's console.

HTH
Entities are not to be multiplied beyond necessity - RTFM
Bill Hassell
Honored Contributor

Re: Lan Card Problem

This is an old bug in SAM which stores the MAC address in the /etc/rc.config.d/hpbase100conf file. Except for very special software (like MC Service Guard) and special LAN cards that can have their MAC address changed, never allow the MAC address to be stored in the LAN config files. Edit /etc/rc.config.d/hpbase100conf and remove the MAC address. This is probably a 10.20 system so restarting networking doesn't work that well. Just reboot and the error should go away and the LAN card will now be enabled.


Bill Hassell, sysadmin
dhananjay_1
Frequent Advisor

Re: Lan Card Problem

Hello !
I have tried your suggestion but no result , also I have run a self test from ISL-ODE
but it fialed. So I think its a LAN Card Problem .
Now I have added done add on EISA Lan Card A4308 but when i run ioscan it shows UNCLAIMED state. So wanted to know

1. Which Driver I have to install for this Card.
2. From Where I Can get this Driver.

3. How to installed this Driver.

I have HP-UX 10.20 Version Installed + I have Application cd with me .

Pls tell me how to do this

Thanks in advance

DJ


DJ
Andrew Rutter
Honored Contributor

Re: Lan Card Problem

hi, you need to install the eisa 100bt software from the application cd 1

This has a part number of J2780BA

install this with swinstall and then you will beable to configure the card as you require.

Just a note aswell,

This origianlly was a licenced product that you had to buy, however 10.20 not sold or supported anymore? maybe worth checking with Hp on the legalities.

Has the card ever worked in this system before? or is it a new additional card?

Andy