HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: booting rp7410

 
SOLVED
Go to solution
Nelson Chamba
Regular Advisor

Re: booting rp7410

Hi all,

I don't know how to post the output of the logs because i running on the console and typing on another machine, there is a way to copy the files to another machine?

regards.
AnthonySN
Respected Contributor

Re: booting rp7410

does your MP have an IP assigned ?
if yes connect to it using putty (you can download from net) from your desktop.
then you can capture the output.

If no IP assigned then connect MP to network and assign an IP.
Nelson Chamba
Regular Advisor

Re: booting rp7410

AnthonySN,

Yes it has an ip, 192.168.1.10 with the same GW 192.168.1.10 but i can't connect to it. My IP is 192.168.1.67 with GW - 192.168.1.7.

But i have a new situation here.

From CO i rebooted the partition and now i'm getting this error:

"The Boot ACtion for this path specifies that PDC stop at BCH."

And the power didn't went down anymore. all LAN and Fiber links at the back a active, the ATTENTION led at fron panel is not orange.

The onlye new things i did was run the MP -> SL-->E-->D and many lines scrolled down on my screen.

how can i findout the right path from booting or the solutions because now at least the power is ON.

reagrds.

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: booting rp7410

First try to boot from the primary path

menu> bo pri

if not successful, do a search

menu> sea

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Nelson Chamba
Regular Advisor

Re: booting rp7410

Hi folks,

whhhoooooooouuuuuu my server is UP and running now.

o rebooted the partition with CO --> boot PRI --> stop ISL (yes/no) NO and after that it started booting the server and now is running.

I didn't start the database yet because i'm afraind i can go down because of overload, i need help on analysing the logs to go LIVE.

regards.

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: booting rp7410

Now you should switch on autoboot using "setboot" command.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Nelson Chamba
Regular Advisor

Re: booting rp7410

mpecu003[429]/var/opt/resmon/log #setboot
Primary bootpath : 1/0/0/3/0.6.0
Alternate bootpath : 1/0/1/0/0/1/1.6.0

Autoboot is OFF (disabled)
Autosearch is OFF (disabled)

Note: The interpretation of Autoboot and Autosearch has changed for
systems that support hardware partitions. Please refer to the manpage.
mpecu003[430]/var/opt/resmon/log #

can you clarify me.

One new data, after i start the DB ORacle the Attentios LED STARTED, whar can be the problem now?

u can check my logs before starting the DB.

regards
Andrew Rutter
Honored Contributor

Re: booting rp7410

hi,

Its good thats it come back up.

From the logs you have a failed disk, probably just one if you have multiple paths to the same lun?

The Fibre cards are showing errors due to the disk/lun been unaccessible most likely.

you also appear to have a failed fan in the system as well. which could be down to the heat issue's you are also experiencing.

what is the temperature in the server room? Seems too high. This and failed fans is not a good mix for your hardware. You are probably lucky it shut down and started again.

Also you are missing soem AC lines in to the server.

Check the power and fans from within the MP.

Also check all the disks/luns leds as well.

Andy

Nelson Chamba
Regular Advisor

Re: booting rp7410

Hi folks, bad news again.

The system is down again with the messes:

Message from syslogd@mpecu003 at Mon Mar 7 14:16:24 2011 ...
mpecu003 /usr/sbin/envd[2125]: ***** OVERTEMP_EMERG WARNING *****

Message from syslogd@mpecu003 at Mon Mar 7 14:16:24 2011 ...
mpecu003 /usr/sbin/envd[2125]: Temperature exceeded the OVERTEMP_CRIT threshold.
Correct the over-temperature condition immediately.

help me find out which fun is the problematic because i need to order it asap.

cheers.
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: booting rp7410

regarding autoboot:

use

# setboot -b on


regarding this message:

the room is just too warm.
Depending on the overtemp value the system will shutdown, if the temp. is ~2 or 3 degrees higher it will power off to prevent serious damage.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!