HPE 9000 and HPE e3000 Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

fresh install on uninitialized rp3410

 
SOLVED
Go to solution
GrayMatter_1
Advisor

fresh install on uninitialized rp3410

i am trying to set up an rp3410 that has nothing on it. i can connect to the MP from the console serial port, but i am unable to get to a screen to interrupt the boot process to tell the system to boot from cd. from MP, console log is always empty. below is what is shown in SEL.

Thanks for your help!

# Location|Alert| Encoded Field | Data Field | Keyword / Timestamp
-------------------------------------------------------------------------------
3 BMC *3 0x2046E032FE020040 FFFF036F00070300 Type-02 076f03 487171
06 Sep 2007 17:03:58
2 BMC 2 0x2046E03286020030 FFFF027000120300 Type-02 127002 1208322
06 Sep 2007 17:01:58
1 BMC 2 0x2046E03283020020 0781A37000120300 Type-02 127003 1208323
06 Sep 2007 17:01:55
0 BMC 2 0x2046E03265020010 0780A37000120300 Type-02 127003 1208323
06 Sep 2007 17:01:25
8 REPLIES 8
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

Did you try to go to the console?

MP> co

Once the selftest are done, you will get into the BCH menu.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
GrayMatter_1
Advisor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

I have tried going to the console. below is all i get. it does not respond to any keyboard input. How long should it take to go through it's self tests?

TIA

[triadmp] MP> co



(Use Ctrl-B to return to MP main menu.)



- - - - - - - - - - Prior Console Output - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - Live Console - - - - - - - - - - - -
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

It takes several minutes, depending on he amount of MEM to check.

You can watch the status via

MP> vfp

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
GrayMatter_1
Advisor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

Below is what is currently shows in vfp. when i tried this yesterday, it sat in this state for a while then the system light went off and it showd status system off and power on.

Thanks for your help with this!

LEDs | LOCATOR | SYSTEM | POWER
-----------------------------------------------------------------------------
| OFF | FLASH GREEN | ON GREEN
-----------------------------------------------------------------------------
Status | Running non-OS code. (i.e. Boot or Diagnostics)
-----------------------------------------------------------------------------
Torsten.
Acclaimed Contributor
Solution

Re: fresh install on uninitialized rp3410

I would do this:

reset the system and watch te live logs


MP:CM> rs
MP:CM> ma
MP> sl
select "L"

press "t" for text format

You can also have a look into the system logs for errors.


MP> sl
select "E"
press "t"

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
GrayMatter_1
Advisor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

Thank you. i will try that next. i left the server sitting at the vfp screen above while i went to lunch and meetings. now the screen shows this and there are no additional log entries.

TIA

System state Activity # of logs since boot
--------------- -------- --------------------
OS Panic 28



E indicates error since last boot




LEDs | LOCATOR | SYSTEM | POWER
-----------------------------------------------------------------------------
| OFF | OFF | ON GREEN
-----------------------------------------------------------------------------
Status | No code is executing. System is Off.
-----------------------------------------------------------------------------






[triadmp] MP:VFP(Use '?' to display VFP terminal info or Ctrl-B to Quit)>
GrayMatter_1
Advisor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

OK, The text mode live log has definitely been more helpful. below is what i got from it. I remember seeing something about this error when I was searching other install docs. Now i have something i can search for.

If you have any other info on this i would appreciate it. I'll submit points for you today.

Cheers!

Waiting for new events...
06 Sep 2007 23:14:47
Alert Level 3: Warning
Keyword: Type-02 076f03 487171
No events were received from system firmware
Logged by: Baseboard Management Controller;
Sensor: Processor
Data1: FRB2/Hang in POST failure
0x2046E089E7020080 FFFF036F00070300
GrayMatter_1
Advisor

Re: fresh install on uninitialized rp3410

Torsten -

Thanks for all your help!

after doing some research on that error, i started pulling everything off of the main board. found out that the power supply was not plugged securely to the proc.