HPE BladeSystem Server Blades
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blade not booting with virtual media cd-rom

SOLVED
Go to solution
jerrym
Trusted Contributor

Blade not booting with virtual media cd-rom

I have booted three BL460c g6 servers from the virtual media redhat 5.7 iso image from my pc. But I have one blade that cannot find the boot image. Anyone know how to troubleshoot this problem?  iLO 2

 

Remote Console shows:

 

 

Attempting Boot From CD-ROM

 

ISOLINUX 3.11 2005-09-02 Copyright (C) 1994-2005

Could not find kernel image:  linux

boot:

 

 

5 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Blade not booting with virtual media cd-rom

It's attempting to boot, or you wouldn't get that far. Reset iLO and see if that clears it up. Either pull and re-insert the blade, or got into iLO web interface and under diagnostics click the reset button




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
jerrym
Trusted Contributor

Re: Blade not booting with virtual media cd-rom

Had already done a reset from the iLO and had to do a hardware reset from the OA for this bay number to get the remote console to this box to work again.  Is it possible that it is a firewall issue? Although when you log into the old OS 5.4. The virtual CD is mounted.

 

 

Solution

Re: Blade not booting with virtual media cd-rom

 

The error message suggests that the issue is more with the ISO image. Please try a different ISO image and check if it works.

 

Regards,

 

Vijayasarathy

I work for HP
To say thanks click the white "thumbs up" icon below!!!
jerrym
Trusted Contributor

Re: Blade not booting with virtual media cd-rom

Vijayasarathy, you are absolutely correct. I redownloaded the iso image from the unix side again to my pc and it worked. I am suspecting it is the PGP software running on my laptop that may be corrupting the iso image. Since I configured three other systems with it before shutting down my pc. Will have to do some tests.

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Blade not booting with virtual media cd-rom

A bad ISO could be a reason, but a bad (old) ILO version could be a reason too.

 

One of the older versions may hung the virtual CD/DVD, a firmware update fix this.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!