BladeSystem Forums Have Moved here
To make BladeSystem information easier to find, we have moved the BladeSystem forums here, to Servers and Operating Systems.
HPE BladeSystem Server Blades
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

Frequent Advisor

HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

[ Edited ]

Hello,

I am installing two c7000 enclosures with 18 workstations xw460c with Windows xp-sp2 32-bit preinstalled.

Each workstation's memory has been upgraded to 4GB of RAM.
On the workstation startup it shows the 4GB but in windows XP it shows 2072MB only.

Adding /PAE to boot.ini: same problem.

Any help please before installing win xp 64-bits (as i know, the 32bit detects up to 4GB of memory; i agree if detecting 3GB but not 2GB !!!).

 

P.S. This thread has been moved from Archived Desktops and Workstations Boards>Windows based to HP BladeSystem Server Blades. -HP Forum Moderator

4 REPLIES
QR3
Frequent Advisor

Re: HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

Does the memory show up in the information for each blade in the OA? Or in the RBSU?

MMIO (and BIOS shadowing, etc.) will consume a large portion of addresses under 4 GB (just a fact of 32bit oses) but shouldn't put you that low.

What graphics modules are installed in the blades? One fx560? Two?
Frequent Advisor

Re: HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

Hello,

- The 4GB are shown in the RBSU
- We have added another video card to each workstation (469067-B21: NVIDIA quadro FX560M).

Thanks for your help.
QR3
Frequent Advisor

Re: HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

In the RBSU, check that the memory options is set to Advanced ECC. At one point, this was the only supported option for the xw460c workstation.

I would think with dual FX560MXM modules you should be getting around 2816 MB instead of 2072.

Highlighted
Frequent Advisor

Re: HP BL c-Class XW460C windows xp 32-bit memory size problem

Hello,

- If installing 4GB in the xw with the two video cards, windows detects 2075MB.
- When removing one card, it detects 3GB (more better).
- The strange behavior: if installing only 2GB with two video adapters, windows detects 2GB....!

- Rgarding the RBSU, that option still on defaults: Advanced ECC.

Thanks.