HPE EVA Storage

Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

 
ThangTT
Advisor

Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

Dear guys,

I'm a newbie with EVA Storage System and today I encounter a problem that I need ur help.
I installed a Windows 2003 Enterprise SP2 OS to be a SMA for managing EVA8400.
But, when I open CV EVA(Version 9.3), I cannot discover EVA8400 :(

I search some infor about this on Internet and I look that I must install some Windows Patch.
Can u suggest me for solve this problem?
Thx so much
6 REPLIES 6
Prakash Singh_1
Esteemed Contributor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

Hi,

You can try installing the patch from link:

http://support.microsoft.com/kb/945119/

Regards,


Prakash
Regards,

PS
To assign points on this post? Click the white Thumbs up below!
Rajiv Kulkarni
Valued Contributor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

May I know which HBA is used on the SMA. If it is a Brocade 8GB one, then the below information could help:

f the management server is running Microsoft Windows 2003 and has Brocade 8Gb HBAs installed, HP Command View EVA 9.1 may not display any arrays. Brocade 8Gb HBA with Windows 2003 requires the Windows hotfix KB945119 to support HP Command View EVA 9.1.

Click here to obtain the hotfix at: http://support.microsoft.com/kb/945119/
Zinky
Honored Contributor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

TTT,

Your Windows Machine needs to have its FC-HBAs zoned with the EVA8400's XCS controllers before it can "see" and discover the array under CommandView.

If it is indeed zoned and still you cannot see the EVA -- then pay attention to the caveat if you aer using an 8Gbit FC HBA.

Also, your SMA cannot be a virtual server.
Hakuna Matata

Favourite Toy:
AMD Athlon II X6 1090T 6-core, 16GB RAM, 12TB ZFS RAIDZ-2 Storage. Linux Centos 5.6 running KVM Hypervisor. Virtual Machines: Ubuntu, Mint, Solaris 10, Windows 7 Professional, Windows XP Pro, Windows Server 2008R2, DOS 6.22, OpenFiler
ThangTT
Advisor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

Thx for ur care at my problem
Dear Prakash Singh, Rajiv Kulkarni and Alzhy,
U're right, my HBA is Brocade and I zone this SMA with EVA84000.
Thx for ur hotfix that u sent, I will install on SMA and reply the result.
Thx u, again
P/s : Alzhy: My SMA is not a virtual server, is a HP Proliant DL160 g6
ThangTT
Advisor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

Dear guys,

My SMA have discovered EVA8400 when I installed the hotfix that u suggested.

Thx for ur helps so much!

ThangTT
Advisor

Re: Cannot discover EVA8400 on Windows Srv 2003

Thx so much