HPE EVA Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

 
Frequent Advisor

Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

Hi,
I am having problem with a cloned HPUX 11.23
N class FC card. It's HP5158A Tachyon TL same
as the clone source. I installed the latest
driver and it is still no link at the SAN
switch port. I plugged it to a good port (used
for a working machine), and the link light
went to amber. One head of the FC cable has
light coming from the sever so it is not a
cable problem. The SAN storage is Netapp and
the switch is SilkWorm. From the server FC
port, I only see one green light, no activity
light. I suspect there it's FC software issue.
If you have any idea, please help...

> fcmsutil /dev/td3

Vendor ID is = 0x00103c
Device ID is = 0x001028
TL Chip Revision No is = 2.3
PCI Sub-system Vendor ID is = 0x00103c
PCI Sub-system ID is = 0x000006
Previous Topology = UNINITIALIZED
Local N_Port_id is = 0x000000
Local Loop_id is = 126
N_Port Node World Wide Name = 0x50060b00000af7f7
N_Port Port World Wide Name = 0x50060b00000af7f6
Driver state = AWAITING_LINK_UP
Hardware Path is = 1/4/0/0
Number of Assisted IOs = 0
Number of Active Login Sessions = 0
Dino Present on Card = NO
Maximum Frame Size = 960
Driver Version = @(#) libtd.a HP Fibre Channel Tachyon TL/TS/XL2 Driver B.11.11.19 (AR0909) /ux/kern/kisu/TL/src/common/wsio/td_glue.c: May 28 2009, 12:15:13


Thanks in advance,

RN
5 REPLIES 5
Honored Contributor

Re: Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

hi,

in my cases, i hade this staus "AWAITING_LINK_UP" the hba was broken, needed to replace it, if you have a FC terminator check if the HBA is working.

mikap
Frequent Advisor

Re: Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

Hi

If the s/w state in "ioscan -fnC fc" is CLAIMED, then there is no issue with driver.

It also shows Driver state = AWAITING_LINK_UP, If HBA card is configured as a standby.
Frequent Advisor

Re: Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

How to nail down the problem? The card was
working before the cloning. Are there some
kind command/tool to troubleshoot? I don't
have a FC terminator.

RN
Trusted Contributor

Re: Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

Hi
Disable the FC card and the reenable again .
with the below commands.
/opt/fcms/bin/fcmsutil device_file -f disable

/opt/fcms/bin/fcmsutil device_file enable


Sagar
Frequent Advisor

Re: Fiber Channel Card no linkage to SAN Switch

bad cables.