HPE EVA Storage

HBA LED Power on after firmware initialization

 
Dima Kouznetsov
Advisor

HBA LED Power on after firmware initialization

Sorry if this is not the right place for this post.

I have a QLogic HBA (AB379) PCI-X 2.0 4Gb FC inserted into an rx6600 server. I am not able to see the HBA on the server. The lights (Yellow, Green, Amber) are all flashing together. Looking at the LED scheme it means "Power on after firmware initialization". But what does that mean?? Does the firmware need to be updated, or something else? Please help me understand what this means.

Thanks,
Dima
4 REPLIES 4
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HBA LED Power on after firmware initialization

Running hp-ux?

Please post

# ioscan -fn

and tell the slot where the HBA is installed.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Dima Kouznetsov
Advisor

Re: HBA LED Power on after firmware initialization

Yes, running HP-UX 11.31.

whxtil002-root:/root> ioscan -fnC fc
Class I H/W Path Driver S/W State H/W Type Description
================================================================
fc 8 0/1/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB378-60001 4Gb Single Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd8
fc 9 0/1/2/0 td CLAIMED INTERFACE HP Tachyon XL2 Fibre Channel Mass Storage Adapter
/dev/td9
fc 0 0/2/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd0
fc 1 0/2/1/1 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 2)
/dev/fcd1
fc 2 0/3/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd2
fc 3 0/3/1/1 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 2)
/dev/fcd3
fc 10 0/5/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd10
fc 11 0/5/1/1 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 2)
/dev/fcd11
fc 12 0/5/2/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB378-60001 4Gb Single Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd12
fc 4 0/6/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd4
fc 5 0/6/1/1 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 2)
/dev/fcd5
fc 6 0/7/1/0 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 1)
/dev/fcd6
fc 7 0/7/1/1 fcd CLAIMED INTERFACE HP AB379-60001 4Gb Dual Port PCI/PCI-X Fibre Channel Adapter (FC Port 2)
/dev/fcd7

What is interesting is I plugged some different cables into the HBA and the lights stopped blinking and now have the Yellow light steadily on (which I think means its getting a 8gb connection). So does taht mean that this was simply a cable problem? The LED description of "Power on after firmware initialization" was confusing to me...
Sajeev2007
Frequent Advisor

Re: HBA LED Power on after firmware initialization

What OS are you using?

Windows or Unix ?
cnb
Honored Contributor

Re: HBA LED Power on after firmware initialization

Hi,

According to the installation manual, it was waiting for a link up, so the cable was proabably the issue.

http://docs.hp.com/en/AB379-96003/AB379-96003.pdf

Hope this helps.

Rgds,