HPE EVA Storage

HORCM "RAID access failed"

 
g3jza
Esteemed Contributor

HORCM "RAID access failed"

Hi,

I'm having the following message in horcm.log file, the ldev #851, is my P-VOL defined in the horcmx.conf file.

more horcm.log
07:37:08-3660b-09566- Permission Denied
07:37:08-3695c-09566- MON(HORC):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,opco
de(0x20)
07:37:13-3b3d8-09566- Permission Denied
07:37:13-3b58e-09566- MON(HOMRCF):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,op
code(0x20)
07:37:18-401e1-09566- Permission Denied
07:37:18-4037b-09566- MON(HORC):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,opco
de(0x20)
07:37:23-45006-09566- Permission Denied
07:37:23-451dd-09566- MON(HOMRCF):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,op
code(0x20)
07:37:26-51bb9-09566- Permission Denied
07:37:26-51ccc-09566- L_CMD:RAID access failed :20 851
07:37:28-49e3b-09566- Permission Denied
07:37:28-49fe6-09566- MON(HORC):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,opco
de(0x20)
07:37:33-4ec43-09566- Permission Denied
07:37:33-4ee07-09566- MON(HOMRCF):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,op
code(0x20)
07:37:38-53aaa-09566- Permission Denied
07:37:38-53f9a-09566- MON(HORC):RAID access failed :TEST, a1, ldev#851,mu#0,opco
de(0x20)
..... occuring every 5 seconds from the start of HORCM instances...

I can't check anything with pair* commands:

one example:
CMDLINE : pairdisplay -IM1 -g TEST
08:16:16-58f3b-10530- ERROR:cm_sndrcv[rc < 0 from HORCM]
08:16:16-59081-10530- [pairdisplay] L_CMD(SHOWPAIR) ERROR :rc = -45
08:16:16-59131-10530- [pairdisplay][exit(211)]
[EX_ERPERM] Permission denied with the RAID
[Cause ]:A RAID mentioned in the configuration file doesn't have a permission for RAID Manager.
[Action]:Please confirm if the type of RAID which was permitted for a RAID Manager by using the 'inqraid -CLI' and 'raidqry -h' command.

HORCM instances 1 and 2 are running and the horcmstart.sh 1 2 script starts up without problems.

Any help please??

Model : RAID-Manager/HP-UX
Ver&Rev: 01-20-03/06

Its a XP1024 disk array.

#raidqry -IM1 -l
No Group Hostname HORCM_ver Uid Serial# Micro_ver Cache(MB)
1 --- 01-20-03/06 0 10394 21-14-50/00 16384
2 REPLIES 2
g3jza
Esteemed Contributor

Re: HORCM "RAID access failed"

For those who encounter the same problem:

Solution was simple and is on page 30 in the doc:

http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c02250821/c02250821.pdf?jumpid=reg_R1002_USEN

I was using the native RAID Manager for hitachi arrays before. Everything solved by installing StorageWorks XP Raid Manager.
bramamu
Visitor

Re: HORCM "RAID access failed"

HI,

 

Can you share me the solution, seems to be the list is no longer available.

 

Bali