HPE EVA Storage

HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

 
SOLVED
Go to solution
NAGE2099
Occasional Advisor

HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

We have a StorageWorks HSV 300. After installing 8 drives (6 600GB and 2 450 GB) and intializing the system, we get an error trying to manage it. Using the Command View EVA on a management server and the management module the result is the same: "Unable to perform command. Please Try again." With SSSU there's a little bit more info: "Error storage cell is managed by another agent". But here is the strage part, the management agent is the exact same agent from where we are trying to manage the system. After trying to execute all commands suggested here and on google with the same result, we decided to ask for your help guys. The commands the we have tried are (replacing system_name with the actual name of the system):

SET SYSTEM system_name MANAGE

DELETE SYSTEM system_name

SELECT MANAGER management_agent USERNAME=user PASSWORD=pass

There is no data on the disks so, a full restore could be the solution here.

Any ideas?

Thanks

13 REPLIES 13
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

do firmware and cv version fit together?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
NAGE2099
Occasional Advisor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

Mmm, I'm not quite sure of how to get that information. If you're could tell me what commands/actions to do, I would gladly execute them and post my results.

Thanks for your interest!

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

for cv just click on help at the top of the page. i am not sure about an uninitialized eva, bit you shoulg get the version from the management module.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
NAGE2099
Occasional Advisor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

The management module displays version 10.03.00 with build 130517 using the SSSU command EMVERSION. Which is the same as the version of Command View on the browser. I also have a management server using Command View 9.2 but I get the same result.

I don't know how to get the firmware version of the controller. Can you tell me how to get it?

Thank you

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

Look at XCS version below:

WOCP.jpg


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
NAGE2099
Occasional Advisor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

I can't select the system to get the firmware version. I removed all hdds so I can at least select the system but when I go to the Status Summary tab I get an error:

Status code: 8033: Storage system already uninitialized or does not exist

What can I do?

Thanks

 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

insert the minimum of 8 (?) disks in and try to initialyze.
cv 10.3 is ok.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
NAGE2099
Occasional Advisor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

When I put the disks in again, the system goes to a failed state and there is nothing more I can do. By the way, I can see the firmware version now which is 09531000.

Also, I forgot to mention that the 8 disks I have are not the same: 6 of them are 15k rpm 600GB and the other 2 are 10k 450GB. The second 2 are connected to the disk appliance 1 and the first 6 are connected to the disk appliance 2. Is this a problem?

 

I'm getting a little desperate here. Can I just wipe everything out and start fresh? As I told you before I have no data to recover so maybe it is time to update the Firmware and do a system restore to get a clean slate.

 

Thank you for your help, I really appreciate it!

 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HSV 300 (EVA 4400) Read Only System

I would connect a single disk enclosure first, all 8 disks in and maybe a single controller only, then initialize the array. Once this is done, consider to upgrade the firmware.

Since you have nothing to lose, go directly to 11300000, uninitialize and initialize again.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!