HPE EVA Storage

MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

 
Timjade
Advisor

MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Hi guys, wondering if you can help me.

I have a Windows 2008 R2 connected to EVA6100 via 2 FC switches. (4 possible ways to see LUNs)

My problem is I can see 4 disks per LUN presented from the EVA.

I have installed the MPIO feature and the latest HP DSM for the EVA 6100 family: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=12169&prodSeriesId=421492&swItem=co-83692-1&prodNameId=421494&swEnvOID=4064&swLang=13&taskId=135&mode=4&idx=1

I currently have one (of the 4 visible) LUNs assigned (windows is using it)

What do you think is going on here?
7 REPLIES 7
Steven Clementi
Honored Contributor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Have you rebooted the server since the MPIO install?


What XCS version is the EVA running?


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage, Servers, and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5, vSphere 6.x)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)
Timjade
Advisor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Sorry I'm not too sure how to find that.

The EVA states the following:

Type: HSV200
Version: 6110
Software: CR0ECAxc3p-6110

--------

Command View EVA V8.00.02 Build 080909

and yes, I have restarted the box
Timjade
Advisor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Not sure if this will be much help to anyone but when I run: mpclaim -e

This is the output:

"Target H/W Identifier " Bus Type MPIO-ed ALUA Support
-------------------------------------------------------------------------------
"HP HSV200 " Fibre NO Implicit and Explicit
Víctor Cespón
Honored Contributor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Have you checked that Windows 2008 R2 is supported with XCS 6.110? Because it's out of support now and SPOCK only shows 6.200 and 6.220.

Also check that you have defined the host on Command View with the correct Host OS mode (WindowsLH, not just Windows).
Timjade
Advisor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Thanks, I cannot add in WindowsLH when selecting custom, it tells be to ever a 16 Hex character? It has selected "Windows 2008" currently.

I cannot find anywhere that the version I have is supported for R2. Could this be the issue?

I believe I have to upgrade to EVA 8.0.2 then to "xcs 6220" in 2 steps.

Any other help?
Jan Soska
Honored Contributor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

Hello Tim,
upgrade CV to latest 9.2, then upgrade firmware to v6220.

come back after this.
We do not use win2008 R2, but have no problem with even older Eva6000 and win2008 prior to R2 (R2 not tried yet)

Jan
Steven Clementi
Honored Contributor

Re: MPIO windows 2008 R2 and EVA 6100

"I believe I have to upgrade to EVA 8.0.2 then to "xcs 6220" in 2 steps. "

You are already at CV EVA 8.0.2. You "could" upgrade to 9.2 just for support reasons... but you probably do not need to in order to get things running.

The only steps you need to do would be to:

1. Update the Disk Drive Firmware

2. Update the EVA to XCS 6.220


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage, Servers, and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5, vSphere 6.x)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)