HPE EVA Storage

One loop connection lost

 
SOLVED
Go to solution
Ray Lee_2
Regular Advisor

One loop connection lost

I am getting this when the EVA had been down for power outage. Just happens of several disks.

7 REPLIES 7
Sameer_Nirmal
Honored Contributor
Solution

Re: One loop connection lost

Check all components HSV controllers , Loop Switches and Disk shelves of the EVA are powered on.

Check the link status LEDs of both loop pairs at the back of the 2 HSV controllers.

Check the Service LEDs at the back of each Disk shelf.

By the way, which EVA configuration you have?
How did you power on the EVA ( sequences )???


Ray Lee_2
Regular Advisor

Re: One loop connection lost

Someone had switch off the PDU and when that was turned on everything came on at the same time.

What is the correct sequence?
Ray Lee_2
Regular Advisor

Re: One loop connection lost

That is an EVA 5000
Michael MacGregor
New Member

Re: One loop connection lost

Sequence to power on EVA 5K

1. Make sure power switches on controllers are in off position.
2. Power on PDU's. Wait till all drawers come online and disks spin up. Check ID's on drawers and make sure there are no confilcts.
3. Power on controllers, 1 at a time.
4. Verify array in Command View.

MacG
Ruslan
Respected Contributor

Re: One loop connection lost

Power up the bottom conroller first. Check status via CV EVA
Sameer_Nirmal
Honored Contributor

Re: One loop connection lost

Yep!!! In fact I was anticipating that as one PDU might not have been switched on..
I guess , now you know which things should be looked upon in such situation.
Make sure always to do application, database shutdown, EVA LUNs un-mounted before proceeding with EVA shutdown.

You can refer following EVA 5000 User guide for startup and shutdown sequences.
http://h200005.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00212236/c00212236.pdf
jafarzain
New Member

Re: One loop connection lost- Controller Cache Battery was faulty

We are experiencing performance issue on EVA 6400 . We replaced the Controller Cache battery and There is no error in Controller now. But still One loop connection fail shows in 40% of the disk.