HPE OneView
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New BL460c GEN9 not recognized

JSmid
Advisor

New BL460c GEN9 not recognized

We have just added two Gen9 blades to our Oneview managed enclosure, however in the activity i see an error message stating that the insert has failed. OA firmware and VC firmware are 4.31, oneview is version 1.20. When I open the OA it looks like the blades aren't getting an ILO IP address, it just states acquiring and the device bay shows "host is unnamed" instead of ProLiant BL46c Gen9. We also installed two of these same blades to an encosure that is not managed by Oneview and it does not have any problems.

 

How can I see more information about this task?

 

 

Server hardware xxxxxx, bay 6 could not be inserted.

 
Active
 
 
Today 1:10:02 pm
 
 

Retrieve enclosure information
Configure SSO on OA
Configure SNMP on OA
Configure NTP on OA
Validate firmware
Refresh fans and power supplies
Refresh Servers and Interconnects

Resolution

See the task /rest/tasks/A3180441-4A3D-43E5-BB75-D955E4DF4C68 for more details. Refresh the enclosure.

 

3 REPLIES
ChrisLynchHPE
Neighborhood Moderator

Re: New BL460c GEN9 not recognized

How are iLO IP Addresses being allocated? 

 

If EBIPA, issue "show ebipa" from the OA CLI.

 

If external, issue "show server list" from the OA CLI.

JSmid
Advisor

Re: New BL460c GEN9 not recognized

The ILO IP addresses are provisioned by an external DHCP Server. If I run show server list i get the following output:

 

Bay iLO Name                      iLO IP Address  Status   Power   UID Partner
--- ----------------------------- --------------- -------- ------- --- -------
  1 ILOxxxxxxxxxxxx              10.3.5.7        OK       On      Off
  2 ILOxxxxxxxxxxxx                   10.3.5.12       OK       On      Off
  3 ILOxxxxxxxxxxxx                   10.3.5.6        OK       On      Off
  4 ILOxxxxxxxxxxxx                 10.3.5.13       OK       On      Off
  5 [Acquiring]                   0.0.0.0         Other    On      Off
  6 [Acquiring]                   0.0.0.0         Other    On      Off
  7 [Absent]
  8 [Absent]

ChrisLynchHPE
Neighborhood Moderator

Re: New BL460c GEN9 not recognized

So either you have an external DHCP issue, or your OA is configured to support VLAN tagging, and your iLO's have been assigned to a VLAN that doesn't have a DHCP server (or an ip helper statement added to your gateway to forward DHCP requests to a centralized DHCP server.)