Storage Boards Cleanup
To make it easier to find information about HPE Storage products and solutions, we are doing spring cleaning. This includes consolidation of some older boards, and a simpler structure that more accurately reflects how people use HPE Storage.
HPE StoreVirtual Storage / LeftHand
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

P4300_Newbie
Occasional Contributor

HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

We have  2-node P4300 G2 SAN recently installed, with the FoM vAppliance installed, running off one of the Production hosts, but living on non-p4300 Storage.

 

In the CMC, it tells me the FoM is offline - I can't log it in.

 

It has 2 interfaces - one to our production network and another to the iSCSI SAN network, and I can ping both IP addresses from the CMC (which also has interfaces to both of those networks). 

 

I have restarted the FoM, rebooted it, but it wont come back online.

 

Event: EID_FOM_SERVER_STATUS_G_DOWN E00050100
Severity: Critical
Date and Time: 30/01/13 2:38:14 AM EST
Component: SAN/iQ
User: System
Object Type: Failover Manager
Object Name: 10.10.10.36
Management Group: HSYP4000
Cluster: HSY-CLUSTER1
IP/Hostname: SAN-HP-P4300-N1
Message: The failover manager status on '10.10.10.36' is 'Down'.

 

Yet....

C:\Users\hsy.pass>ping 10.10.10.36

Pinging 10.10.10.36 with 32 bytes of data:
Reply from 10.10.10.36: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.10.10.36: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.10.10.36: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.10.10.36: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 10.10.10.36:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

 

Any thoughts ??

4 REPLIES
oikjn
Honored Contributor

Re: HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

the FOM should only have a nic on the iSCSI network.  change it to just the one NIC, verify the correct netmask and gateway and all should work.

 

How did you end up with two nics on the FOM?  the default  install is with one.  If removing that 2nd one doesn't work, I would just remove the old FOM and reinstall a new one since it takes all of 15 minutes to create one and join it to a mgt group.

P4300_Newbie
Occasional Contributor

Re: HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

I just installed teh default  - and it has 2 NICS.


I'll try your suggestion first.


thanks.

P4300_Newbie
Occasional Contributor

Re: HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

ok - so did a variation of what you suggested - not only did I take the production network NIC offline, I took the FoM out of the management group, and re-added it. Looks to have come back !!

Thanks.
oikjn
Honored Contributor

Re: HP 4300 FoM - "offline".... but it's not

glad to hear it works.  all the FOMs I've installed have been on hyper-v... guess they put in two NICs in esx, but I"m not sure why since 100% of VSA traffic is all on the iSCSI network.