HPE StoreVirtual Storage / LeftHand
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP P4300G2 7.2TB failover not working

SOLVED
Go to solution
Robert_Tan
Frequent Visitor

HP P4300G2 7.2TB failover not working

Hi All

 

I am new for HP P4300 SAN starter Kit

we have 3 ESXI on DL380G7, 2 SAN unit, 1 DL360 for VCenter and 2 HP 2510G switchs.

each SAN unit, Each ESXi and VCenter have one cable to each swtich,

SAN using ALB, ESXi nic team with IP Hash, Vcenter Nic team via HP network configration utility.

Failover manager install on ESXi2 and add to CMC

on the CMC  best practice summury, all check are green.

but when I switch off one SAN, all VMs are not accessable, cannot RDP, cannot access share files.

 

Would anyone please help?

 

very appriciated.

 

Robert

8 REPLIES
Bart_Heungens
Honored Contributor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

What do you see inside the CMC? If the FOM is well running you have 2 managers so the volumes must be online...

Are the managers running on the FOM and all storage nodes?

Can you ping the FOM and the surviving node?

--------------------------------------------------------------------------------
If my post was useful, clik on my KUDOS! "White Star" !
My blog: http://blog.bitcon.be
Robert_Tan
Frequent Visitor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Thank you first.

 

the Volume is online, all node can ping FOM, from CMC best practice summry, all are green ticket.

I have changed the vSwitch setting for storage network, I create 2 VMKernal port on one Storage vSwtich. then I can have 2 storage path when I add SAN to Vmware. that will make failover works. is my setting right?

 

thanks

 

Robert

 

Bart_Heungens
Honored Contributor
Solution

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Hi,

 

The thing with the 2 VMkerner ports is for creating multiple active paths and so higher performance... Failover will work also with 1 VMkernel port and 2 physical NICs behind...

 

Did you follow this document from HP: http://h20195.www2.hp.com/v2/GetPDF.aspx/4AA3-0261ENW.pdf ?

 

 

Kr,

Bart

--------------------------------------------------------------------------------
If my post was useful, clik on my KUDOS! "White Star" !
My blog: http://blog.bitcon.be
Patrick Terlisten
Honored Contributor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Hello. Do you use LACP or static trunking with the ESXi servers? You shouldn't use loadbalancing by IP hash. Use loadbalancing by port-id instead.

You should take a closer look into this PDF:
http://h20195.www2.hp.com/v2/GetPDF.aspx/4AA3-0261ENW.pdf

Regards,
Patrick
Best regards,
Patrick
Robert_Tan
Frequent Visitor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Thanks Bart and Patrick

I have reviewed the document which you provide the link. I have fixed my issue now.

also set load balance to port ID, this fix my another issue, because I lose packet when I ping ESXi server.

 

thank you for both of you. very appriciated.

 

regards

 

Robert

 

Bart_Heungens
Honored Contributor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Hi,

 

You're welcome. Good to hear that the problem is solved.

 

Do not forget to set this thread as Accepted Solution for later reference and reward point with the Kudos!

--------------------------------------------------------------------------------
If my post was useful, clik on my KUDOS! "White Star" !
My blog: http://blog.bitcon.be
Robert_Tan
Frequent Visitor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Thanks I think I accept. there is Resolved sign on my topic. am I right?

 

Bart_Heungens
Honored Contributor

Re: HP P4300G2 7.2TB failover not working

Yes, this is OK...

 

Feel free also to assign Kudo's if you appreciate the help... :smileyhappy:

--------------------------------------------------------------------------------
If my post was useful, clik on my KUDOS! "White Star" !
My blog: http://blog.bitcon.be