IMC
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Loss of config templates since upgrading to 7.2

SOLVED
Go to solution

Loss of config templates since upgrading to 7.2

Hi,

Upgraded to 7.2 from 7.1 and we appeared to have lost the link to our configuration templates

22 REPLIES
LindsayHill
Honored Contributor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Are you saying that the menu option is not there? Or that your configuration templates have been lost?

The latter was supposed to be resolved in 7.2. From the release notes, under "Resolved Problems:

39. All configuration template files in iCC will be cleared if you update an early version to iMC PLAT 7.1 (E0303P16) or later. 

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

The link to get to the configuration templates tells you there was a problem and return to the home screen and run the dump logs routine. I upgraded from 7.1 (E0303P06) to 7.2.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

I have checked on the server and the templates are in the correct location and still there. The screen I receive is the remediation screen which i have just attached.

LindsayHill
Honored Contributor
Solution

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

I think you're going to have to do what it suggests - collect the logs & submit a case.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Phil, 

Have you made any progress on this? I am facing the same problem and am hoping support will be of help.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Hi Jason,

 

No response received so far from support.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

I opened a case Friday and, have not gotten past the first call yet.

Looking at it myself, I see a lot of Java based errors. Perhaps, something got tweaked just enough for it to not know where to look or, to look for some non existant files.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Agree, nearly a week on and still no response.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

A tech called me yesterday and we spent about an hour on my issue/case.

As of now, it looks like it will be going to the software engineers as well as the tech to sort though the Java errors we saw. The tech mentioned that, she was unable to replicate the issue so, we collected more data for her to look at and pass along to the software/app engineers.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

I got the update last night that, L3 found the issue within IMC (at least for my issue of the Java errors) and they are working on it. I have no gotten any word on when the fix will be released or if it will come out as a hotfix or a new patch level.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Hopefully we will see something soon. We require the upgrade urgently and it has been some weeks now.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Well, the fix is still being worked on by the software people over there in IMC Village. My latest update says they still do not have a ETA on a fix and do not know if it will be a hot fix, patch or a new release level.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

i was supplied E0403L02 code and told this would fix it but the catch was i had to apply E0403 first and then E0403L02 code. Once again this didn't work and 4 weeks later we are still waiting  :-(

Cetta
Occasional Visitor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Thanks for the update I just took IMC up from V5.0 >> V5.1 >> V5.2 >> V7.0 >> V7.1>> V7.2 and now we are sitting what sounds like the same boat you are. Still no resolution?

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

No, still no update. The templates are still on the server but the service/configuration center/ configuration templates don't work.

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2


Philip Goodridge wrote:

i was supplied E0403L02 code and told this would fix it but the catch was i had to apply E0403 first and then E0403L02 code. Once again this didn't work and 4 weeks later we are still waiting  :-(


Intersting, either I'm at that level already (yes, im going to be lazy here) or it was never mentioned to me.. Either way, I asked if they had an ETA yet and was told they ahve not talked about an ETA or how the fix will be released.

NeilR
Respected Contributor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Mine disappeared when I went to 7.1 (E0303P16). As you said they are still there on the server. I looked both through the config files and the DB tables but did not find how these are referenced. It is storing the information about each file, most likely in the db.

I tried deleting and re-creating the folder then recopying the files but no luck.

However you can still add new files/folders, and/or import the existing ones from their current locations - one by one of course. So if you are desparate enough you can restore the functionality.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Granted, but i have 10 x IMC standard edition IMC servers and I Enterprise version. The standard edition ones have multiple users folders and several templates in each which would make it very time consuming.

NeilR
Respected Contributor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Yes- agreed painful.

Still curious so I did some more poking around. Not good news. I found where the info is stored in the DB, and its clear that its gone and not coming back.

I was successul in creating a record in the two tables and having it reflected in the UI, so if you are good with SQL you could take that approach. Or if you have a backup prior to the update, you could selectively restore those tables. (Working with copies for safety of course)

The two tables are in icc_dbtbl_cfgbak_cfgfile_lib contains the listing of the cfg file names, path etc and tbl_opergroup_cfgfile which has the access rights for the admin groups using the cfgfile_id the key. W/o the access entires it won't show in the UI.

The updates to IMC probably keep this from happening to someone who still has good data, but it probably does not recover it based on prior comments.

For HP to fix it for customers who have already upgraded they would have to write a script that scanned the directories and updated the tables. So you can use your own estimates on how long that may take. 

EDIT: Some of the entries still do exist - if they are not displayed then they are only missing entry(s) in tbl_opergroup_cfgfile. I may have deleted some of the entries when I tried deleting and re-adding one of the folders. If you have not done that then adding a single access entry record for each of the cfgfile_ids to the tbl_opergroup_cfgfile would probably be a pretty easy sql query to write

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

Had a Webex with L4 techs in China. Apparently this will be fixed in P04 due out in May.

I have been supplied with a patch in the meantime which lets us upgrade and retain the templates

JasonL1
Frequent Advisor

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

I just got word that a new patch release will have the fix for this and it will be out around the end of April.

Re: Loss of config templates since upgrading to 7.2

i have a stored procedure which has been provided in the meantime. let me know if you are interested. I have upgraded all 10 of our IMC standard edition servers with no issue.