IMC
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lost Menu

SOLVED
Go to solution
jandresaedo
Occasional Advisor

Lost Menu

Hello:

    I have IMC 5.2 and have a problem with menu, I lost button save in network topology after restart the server, and I lost button add device in menu Resource.

    ADD screenshot with lost buttons.

 

Other problem is in Network Topology the menu that appears with the two button mouse, is more short , look the attachment please.

 

Any way for recover my buttons and menu??.

 

Thanks very much.

14 REPLIES
LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

What account are you logging in with? Have you changed any permissions?

jandresaedo
Occasional Advisor

Re: Lost Menu

Hello, I'm sysadmin, I can change anything.

Where change permissions?

 

Thank you for replay.

LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

sysadmin? Or just "admin" ?
jandresaedo
Occasional Advisor

Re: Lost Menu

user= admin

LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

Permissions are defined at System -> Operator -> Operator Group.

But you can't change the permissions for the admin user - they should be assigned to the Administrator group, which has all access.

After the restart, did all processes start up again properly? No disk space issues? And is your license OK?
jandresaedo
Occasional Advisor

Re: Lost Menu

My license is ok:

licencia.jpg

 

I was looking for System -> Operator -> Operator Group , but nothing there:

system.jpg

 

And in the menu User:

menu user.jpg

 

well, in this menu, the admin user does not appear, no user and no any group

 

Any other idea??.

 

Thank you very much.

 

 

 

LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

From the looks of that, IMC does not think you have admin privileges. IMC users are in System -> Operator Management, not under Guest Access Manager.

 

If the account you're accessing IMC with has full admin privileges, your menus should look something like this:

 

 

What changes have you made to this IMC system? What were you doing to it prior to the last restart? Have you done any work around users, access or permissions?

 

It may not be easy to recover from this. It may require a DB restore.

LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

If you look at the underlying DB, and go to imc_config.tbl_plat_operator, what does your admin user look like?

 

Does it have role_id set to , and operator_group_id set to 1?

LindsayHill
Honored Contributor

Re: Lost Menu

Actually, I just noticed something else - why does it say "BackUp" on your license details page?

Is this a standby server? Do you have DB replication configured?
jandresaedo
Occasional Advisor

Re: Lost Menu

This is a standby server, and dont have replication.

 

ok, I'll try activate license again:

 

activar lic.jpg

press ok, and error, but if try select license's type backup license this work.

 

But I bought this license: HP IMC Std S/W Pltfrm w/100-node E-LTU

 

Ok, I have problem with license?.

LindsayHill
Honored Contributor
Solution

Re: Lost Menu

I haven't worked with standby servers, but I think that is the reason you can't make changes to it.
jandresaedo
Occasional Advisor

Re: Lost Menu

Ok, ty very much.

 

closed thread.

cg46
Member

Re: Lost Menu

He,

 

 
I just read your post,
I have a similar problem.

By mistake, the privileges of the administrator group have changed. So I have more access to the menu:
system - operator management - operator group

Is what I can find it?

or how to restore db?

Please help me!

Re: Lost Menu

Licence is tied to the MAC address of the machine when the activation request was created.

 

So if you had it in VM with dynamic MAC then you need to figure out what that MAC was at the very time.

 

Once the MAC matches the licence it all works fine again.

 

The missing menus are definitely due to the backup licence

 

Seb