IMC
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

BlakkheimGW
Visitor

imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

Hello,

After successful E0506P09 upgrade, the imcfaultdm process won't start with the message : "Unknown error occured in starting the process"

In the logs, the following messages appear :

2018-04-06 11:26:58.288 [ERROR (12)] [THREAD(4192)] [CTrapDBAccessor::update4foV1andfoV2] no affected rows, and SQL is: update tbl_trap_conf set fault_oid_v1 = enterprise_id + '.' + cast(specific_id as varchar(10)) where fault_oid_v1 = '0'
2018-04-06 11:26:58.293 [ERROR (12)] [THREAD(4192)] [CTrapDBAccessor::update4foV1andfoV2] no affected rows, and SQL is: update tbl_trap_conf set fault_oid_v2 = enterprise_id + '.0.' + cast(specific_id as varchar(10)) where fault_oid_v2 = '0'
[...]

2018-04-06 11:26:58.421 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.421 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.441 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.441 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.451 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.452 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.472 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.472 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.482 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.482 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.485 [INFO (0)] [THREAD(4192)] [imcdm::base64_decode_string()] length of param is: 512
2018-04-06 11:26:58.485 [INFO (0)] [THREAD(4192)] [imcdm::base64_decode_string()] length of param is: 20480
2018-04-06 11:26:58.492 [INFO (2023)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getIPTableByDevID error.
2018-04-06 11:26:58.493 [INFO (2001)] [THREAD(9364)] [CDevTrapAdaptor::init]add_usm_user error,getDeviceInfoForFaultDm OK.
2018-04-06 11:26:58.619 [INFO (0)] [THREAD(4192)] [CDevFaultInfo::delTrashFaultData()] Don't exist Trash Fault Data.
2018-04-06 11:26:58.634 [INFO (0)] [THREAD(4192)] [CDevFaultInfo::notifyForgroundGetAllFaultInfo ]success send iMSG_V001_NOTIFY_FAULT_FOREGROUND_GET_ALL_COUNT.
2018-04-06 11:26:58.641 [WARNING (0)] [THREAD(4192)] [CQvDBReaderADP::~CQvDBReaderADP] Cancel current SQL when data have not be fetched out.
2018-04-06 11:26:58.641 [ERROR (0)] [THREAD(4192)] [CTrapDBAccessor::getEventUpgradeRule] Throw exception.
2018-04-06 11:26:58.641 [FATAL (4002)] [THREAD(4192)] [CEventUpgrade::CEventUpgrade()] Failed to call init.

Anyone encountered this issue ?

Regards.

 

7 REPLIES
Drew_38
Frequent Advisor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

I have a similar problem; just updated to E0506P09 via E0506 and in System > Server Info all I can see is imcfaultdm.exe with a status of 'Starting' and never actually getting round to a status of "Started". I'm on a Windows server 2012 if that helps. Not sure where to look for more detailled logs I'm afraid.

How annoying: I only wanted to upgrade so I could download switch firmware after HP broke that. Now my IMC does not work at all.

georgedallas
Occasional Visitor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

I have the same issue - after upgrading IMC to E0506P09 - imcfaultdm fails to start

I can access IMC - but I cannot clear errors 

I contacted HPE support and they said you have to have a support contract - I think that is absurd 

 

 

 

LindsayHill
Honored Contributor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade


@georgedallas wrote:

I contacted HPE support and they said you have to have a support contract - I think that is absurd  


This is the way all Enterprise software works. Try submitting a bug to Oracle when you don't have a support contract.

rafter_1
Advisor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

I too have this problem.  Luckily rolled back to a snapshot.  Anyone seen or heard a resolution yet?

BlakkheimGW
Visitor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

Hello,

So our installation is not the only one concerned by this problem. We have no solution nor workaround so our IMC is unusable at the moment.

Regards.

rafter_1
Advisor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

Happy to say version 7.3 (E0605) resolved this issue for me.

BlakkheimGW
Visitor

Re: imcfaultdm won't start after E0506P09 upgrade

Unfortunately, the update didn't work for us. Like the previous one, the update went fine, without any warning or error. But then, the process imcfaultdm stills refuse to launch.

And additionnal problems appeared : error accessing the interface by HTTPS, some menus producing navigation errors, overall slow down of the interface etc...