Re: Ignite backup failed.

 
SOLVED
Go to solution
fizan
Super Advisor

Ignite backup failed.

Hi Experts,

pax: write : I/O error
pax: A write error has occurred.
WARNING: The pax command returned a non-zero exit status (exit status 1).
ERROR: The find_files command failed (exit status 141).

ERROR: The make_sys_image command failed. The system recovery archive will not be created.

======= 04/14/11 14:37:15 SST make_tape_recovery completed unsuccessfully

=====================================
model
9000/800/rp7440


swlist |grep -i Ignite
IGNITE C.7.8.201 HP-UX Installation Utilities (Ignite-UX)
Ignite-UX-11-23 C.7.8.201 HP-UX Installation Utilities for Installing 11.23 Systems

dptest2 / # uname -a
HP-UX dpvptest B.11.23 U 9000/800 675236931 unlimited-user license
9 REPLIES 9
Shibin_2
Honored Contributor

Re: Ignite backup failed.

Have you checked your tape drive ? Is there any issue with tape or drive ?
Regards
Shibin
fizan
Super Advisor

Re: Ignite backup failed.

As this is a cell based server so i have one built in tape drive & another 2 external tape drive connected.

plz clarify me:: If i inserted tape into different drive the & whether this would be the behaviour ? at final stage only it will throw error ?? as unscssefull ?

ioscan -funCtape
Class I H/W Path Driver S/W State H/W Type Description
===========================================================================
tape 2 1/0/10/1/0/4/1.1.0 stape CLAIMED DEVICE HP C7438A
/dev/rmt/2m /dev/rmt/2mnb /dev/rmt/c13t1d0BESTn /dev/rmt/c13t1d0DDSb
/dev/rmt/2mb /dev/rmt/c13t1d0BEST /dev/rmt/c13t1d0BESTnb /dev/rmt/c13t1d0DDSn
/dev/rmt/2mn /dev/rmt/c13t1d0BESTb /dev/rmt/c13t1d0DDS /dev/rmt/c13t1d0DDSnb:

mt -f /dev/rmt/2mn stat
Drive: HP C7438A
Format:
Status: [81112600] EOF online compression immediate-report-mode
File: 2
Block: -1
Shibin_2
Honored Contributor
Solution

Re: Ignite backup failed.

You have only one tape drive connected to the system and I can see the current tape is at the end.

You may do, rewind, forward functions as well as read/write operations from your tape to identify, whether any issues.
Regards
Shibin
fizan
Super Advisor

Re: Ignite backup failed.

This is DDS tape, can i insert DAT72 & try to take ignite backup?
fizan
Super Advisor

Re: Ignite backup failed.

ERROR: /usr/bin/dd if=/var/tmp/uxinstlf.recovery of=/dev/rmt/2mn bs=2k failed to write LIF onto tape.
ERROR: Failed to generate LIF on tape.


======= 04/14/11 16:18:28 SST make_tape_recovery completed unsuccessfully

This time i inserted a DAT72 & tried to take ignite image but this time also fails:
==============================
But tape looks ok:

mt -f /dev/rmt/2mn stat
Drive: HP C7438A
Format:
Status: [41114700] BOT online compression immediate-report-mode
File: 0
Block: 0
dptest2 / # date
Thu Apr 14 16:15:00 SST 2011
dptest2 / # ioscan -funCtape
Class I H/W Path Driver S/W State H/W Type Description
===========================================================================
tape 2 1/0/10/1/0/4/1.1.0 stape CLAIMED DEVICE HP C7438A
/dev/rmt/2m /dev/rmt/2mnb /dev/rmt/c13t1d0BESTn /dev/rmt/c13t1d0DDSb
/dev/rmt/2mb /dev/rmt/c13t1d0BEST /dev/rmt/c13t1d0BESTnb /dev/rmt/c13t1d0DDSn
/dev/rmt/2mn /dev/rmt/c13t1d0BESTb /dev/rmt/c13t1d0DDS /dev/rmt/c13t1d0DDSnb
Bill Hassell
Honored Contributor

Re: Ignite backup failed.

I/O error for tape indicates a hardware problem. Change tapes and try running a simple tar backup:

tar cvf /dev/rmt/2m /tmp

If this fails, have you recently added any new devices to the same bus as the tape drive? Has the cable or terminator been touched recently? Otherwise, it may be a bad tape drive.


Bill Hassell, sysadmin
fizan
Super Advisor

Re: Ignite backup failed.

tar cvf /dev/rmt/2m /tmp
a /tmp/install.vars 3 blocks
a /tmp/vxvm_swlist_output 0 blocks
a /tmp/swlist 0 blocks
a /tmp/X11_newfonts.log 2 blocks
a /tmp/patch.log 1 blocks
a /tmp/sd_ipd_acl.1802 1 blocks
a /tmp/ntlc.6000 24 blocks
tar: /tmp/.s.PGSQL.10864 is not a file. Not dumped
tar: /tmp/.AgentSockets/A is not a file. Not dumped
a /tmp/ipv6agt.crashlog 0 blocks
a /tmp/rpcbind.file 5 blocks
a /tmp/retryPID 1 blocks
a /tmp/1111io_listener.log 0 blocks
a /tmp/portmap.file 2 blocks
a /tmp/llbdbase.dat 0 blocks
a /tmp/vpar/vparcreate.sh 1 blocks
a /tmp/vpar/vparcreate2.sh 1 blocks
a /tmp/vpdb 1 blocks
a /tmp/vpmon.dmp 118784 blocks
a /tmp/.s.PGSQL.10864.lock 1 blocks
a /tmp/wd_action.dbg 68 blocks
a /tmp/iorate-19292.0.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-19292.1.0.per 0 blocks
a /tmp/emc_app_data_path 1 blocks
a /tmp/emc_app_path 1 blocks
a /tmp/emc_installed_found 1 blocks
a /tmp/iorate-19292.2.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-19292.3.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-19292.4.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.0.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.1.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.2.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.3.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.4.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.5.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.6.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.7.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.8.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.9.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.10.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.11.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.12.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.13.0.per 0 blocks
a /tmp/iorate-20580.14.0.per 0 blocks

dptest2:/ # tar -tvf /dev/rmt/2m
Tar: blocksize = 4
directory checksum error
dptest2:/ #
shanmuhanandam
HPE Pro

Re: Ignite backup failed.

Hi,
this looks like there is some issue with your PAX version installed.
You may probably need to update PAX-ENH version 1.0.
here you can find the link for PAX.
https://h20392.www2.hp.com/portal/swdepot/displayProductInfo.do?productNumber=PAX-ENH

Thanks & Regards,
Shan.
I am an HPE Employee

Accept or Kudo

Bill Hassell
Honored Contributor

Re: Ignite backup failed.

> dptest2:/ # tar cvf /dev/rmt/2m /tmp
...
> dptest2:/ # tar -tvf /dev/rmt/2m
> Tar: blocksize = 4
> directory checksum error
> dptest2:/ #

Replace your tape drive - you have a serious hardware problem. You might even have a problem with the SCSI card. This assumes that all the answers to my questions about your cables and connections are positive.


Bill Hassell, sysadmin