Ignite-UX
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem for restore an Ignite backup

 
SOLVED
Go to solution
fjmarquez
Occasional Advisor

Problem for restore an Ignite backup

Hi,

I hope that you can help me. I have done several backups with make_tape_recovery, in differents tape's and with different's content (last of them, was a full backup, entire backup of all my vg), but all fails when I try restore it.

This is the log:

---------------------------------------------
(...)
x ./monitor_bpr, 20480 bytes, 40 tape blocks
* Download_mini-system: Complete
* Loading_software: Begin
WARNING: Positioning tape failed: I/O error (errno = 5).
ERROR: directory checksum error
* Installing boot area on disk.
* Enabling swap areas.
* Backing up LVM configuration for "vg00".
* Backing up LVM configuration for "vg01".
* Processing the archive source (Recovery Archive).
* Fri Aug 13 07:48:01 EDT 2010: Starting archive load of the source
(Recovery Archive).
* Positioning the tape (/dev/rmt/0mn).
fsf 1 failed: I/O error
ERROR: run_cmd(/usr/bin/mt -t /dev/rmt/0mn fsf 1)
ERROR: Cannot move the tape forward. Cannot extract the OS archive.

The configuration process has incurred an error, would you like
to push a shell for debugging purposes? (y/[n]):
---------------------------------------------

As you can see, the problem have relationship with the tape positioning.

I always have had problems with commands as mt when I use rew or fsf options in my daily HP-UX use, receiving I/O errors.

I think that Ignite backup need use this functions and this is the cause of my problem.

Anybody can help me?

Thank you very much,
regards
6 REPLIES 6
Highlighted
Elmar P. Kolkman
Honored Contributor
Solution

Re: Problem for restore an Ignite backup

Ignite is very much depending on functions like FSF... If you have problems with those, ignite won't work.

1) try using a cleaning tape to clean the tapedevice. That might help
2) use a new tape.
3) rewind the tape before starting ignite.

Also: what kind of tapedrive are you using? Ignite is not supported on all kinds...
Every problem has at least one solution. Only some solutions are harder to find.
fjmarquez
Occasional Advisor

Re: Problem for restore an Ignite backup

My tape drive is HP C1537A, I'm using HP-UX 11 v2 on a server HP rp2450 with HP tape array 5300.

I will buy a new cleaning tape and two new data tape for try again...

Thank you for your reply.
fjmarquez
Occasional Advisor

Re: Problem for restore an Ignite backup

When you say:

"3) rewind the tape before starting ignite."

Do you refer before made a backup or before restore it?
Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: Problem for restore an Ignite backup

>Do you refer before made a backup or before restore it?

Most likely both cases.
M. Rosario Prados Ojeda
Occasional Contributor

Re: Problem for restore an Ignite backup

Thank to everybody.

Finally, the problem was the Tape Array unit.

The sequence that I done:

1.- Try two clean tape
2.- Try new tapes
3.- Change the tape unit for a new tape unit
4.- Change the tape array chasis (keeping the old SCSI cabel, SCSI terminator and power supply).

This last step, fixed the problem.
fjmarquez
Occasional Advisor

Re: Problem for restore an Ignite backup

Last reply it's mine, I have some account's since I have HP hardware associate to different accounts.

Regards