Integrity Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

 
Yaboto
Super Advisor

Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

I tried everything to power up the cell0 or partition0, but it is not coming up.
I tried PE; PARTMGR gui web interface; physically removing power cords from the complex; etc ... but still partition0 is not comming up.
What should I do next , please ?

Regards,
Berenger
13 REPLIES 13
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Read the MP logs in order to find the problem or involve hp support.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Grayh
Trusted Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

post ts99 from /var/tombstones/ts99

and MP>SL>E(D)
MP>SL>F>D

Also check if the PDC firmware is the latest.
YAQUB_1
Respected Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Hi Aquissi,

Pls send us above MP logs & communicate with HP local reprehensive.

Thanks--Yaqub
HP Support!!!
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Hi,

Here is attached the MP logs.
Please advice.

Regards,
Berenger
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Did you recently change anything (add or change a cell-board, change of partition config)?

"NO_VIABLE_CORE_CELL_IN_PD"

Please post:

MP:CM> cp
MP:CM> sysrev
MP:CM> ps (followed by "t")


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Hi,

Here is attached the commands output.
The output may be better in Word Pad.

Regards,
Mawuena
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Sure you have a problem with cell 0 - or is it cell 1?

Cell 1 is installed, powered of and does not belong to a partition.

Would you run the "ps" command against the cell please?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Hi,

Here is attached the PS on cell1.

Regards,
Berenger
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

So your problem is with cell 1?

As long as this cell does not belong to a partition, you should be able to power it, but not boot ...


Anyway, what CPUs are installed?

Boot is blocked

PDH memory is not shared

Processor Compatibility : FAULT

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Yes , the problem is with cell 1. When I try to power it on from the PARTMGR GUI, it takes a very long time and never power on.

What should I do now ?
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Please have a look at this.



Please try again.


MP MAIN MENU:


CO: Consoles

VFP: Virtual Front Panel (partition status)

CM: Command Menu

CL: Console Logs

SL: Show Event Logs

HE: Help

X: Exit Connection


[uninitialized] MP> cm


Enter HE to get a list of available commands




[uninitialized] MP:CM> pe


This command controls power enable to a hardware device.


T - Cabinet

C - Cell

P - IO Chassis

X - Complex

R - Partition

Select Device: c

Enter cell number: 1


The power state is OFF for Cell 1.

In what state do you want the power? (ON/OFF) ON



Cell board power disabled - incompatible processors/cell.


Error attempting to power ON : RtnCodeFailure


[uninitialized] MP:CM>

[uninitialized] MP:CM>
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

"Cell board power disabled - incompatible processors/cell"

I would inspect the CPUs to find out the model and if they are all the same ...

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Yaboto
Super Advisor

Re: Partition0 in the rx8620 complex is not powering up

Hi Dear helpers,

I finally replaced the problematique cell board with a working one from a stand by complex. Everything is ok now.

Regards,
Berenger