Integrity Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RX2600 not booting after changing System Board

 
SOLVED
Go to solution
Subhash_5
Frequent Advisor

RX2600 not booting after changing System Board

Hello
We are having HP Rx2600 with HP-UX 11iv2 & after replacing the motherboard it s not booting HP-UX, i tried booting from OS CD also but it hangs at following message
\EFI\BOOT\AUTO ==> boot :IINSTALL

Seconds left till autoboot - 0

AUTOBOOTING...

AUTO BOOT> boot :IINSTAL

System Memory = 4084 MB

loading section 0

................................................. (complete)

loading section 1

............ (complete)

loading symbol table

loading ram disk file (:IINSTALLFS).

.........................................................

(complete)

Launching :IINSTALL

SIZE: Text:24784K + Data:5919K + BSS:5364K = Total:36068K
please also find attached information from Shell? prompt & MP Logs.
please HELP.
Many thanks in advance.
5 REPLIES 5
Stefan Stechemesser
Honored Contributor

Re: RX2600 not booting after changing System Board

the attached chassis codes indicate that an MCA (machine check abort) has happened directly after the kernel was booted (probably during I/O initialisation ? ).
By the way, why did you exchange the system card ? Did you change it yourself ? This part is normaly not a customer replacable unit ...
Anyway to get a hint on the nature of the problem, I would recomend to boot to the EFI shell and run "errdump mca" which will dump the MCA log to the console. Please attach this output.
Of cause, it would be a good idea to call HP support now.
You can also try making a minimal configuration (4 dimms, no PCI cards, 1 CPU).

best regards

Stefan

Subhash_5
Frequent Advisor

Re: RX2600 not booting after changing System Board

HI
thanks for your reply.
please find attached errdump mca.
many thanks in advance.

regards
Marco Hogeveen_1
Trusted Contributor
Solution

Re: RX2600 not booting after changing System Board

These are the analyses results of your MCA:


Problem: [ 4] Time-out occurred waiting for a PIO Completion message.
Possible cause 1: PCI device/s connected to LBA 7 failed.
Possible fix 1: Replace PCI device/s on slot ECI card
Possible cause 2: LBA connected to rope 7 failed.
Possible fix 2: Replace Management (ECI) card.

LBA 7 has only a connection to the management processor (MP). Does the MP work?
Is the cable between MP and system board connected properly or are there any pins damaged on the connector?

Hope this helps, Marco
Stefan Stechemesser
Honored Contributor

Re: RX2600 not booting after changing System Board

Hi,

Marco's analysis is correct. Most suspect is the MP card (it is connected to LBA 6 via Rope 7, HW path 0/6...).
What was the reason for the system board replacement ? Maybe the GSP was defect before the replacement ?

best regards

Stefan
Subhash_5
Frequent Advisor

Re: RX2600 not booting after changing System Board

Hello Stefan/marco
you guys are correct , i removed MP card & now i am able to boot the server.
i will have to check now wheather MP board is having problem or system board itself.we replaced system board because onboard 10/100 NIC was not working.
many thanks .

Regards