Integrity Servers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

rx6600 vga not video output

 
WilliamSmith11
Super Advisor

rx6600 vga not video output

Hi
I have two rx6600 with hpux 11.23 dicember 2007 version.

In one of the servers I see the output for the console in the vga for the character mode (EFI) not when boot is complete.

When the machine start booting appear the message saying that there is not more output in this console. Same happen with the second machine but when the Operating system is up an runnig appear the motif in the vga monitor.

When I was installing the machine the board that contain the MP (serial port and the VGA) was out of order, when came the replacement I dont see the output by the vga console , only by the local port (MP port).

how I enable the graphic console to get the console in the vga?

I cheched the setting in the output console and is in the same way that the one that is working.

Some idea?

rperez
4 REPLIES 4
Highlighted
Niceguy_2
Advisor

Re: rx6600 vga not video output

Hi,

In the EFI menu in the server there is option for setting output console to VGA .Please change that after that the VGA will work in both the server.

Regards,
Niceguy
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: rx6600 vga not video output

Console can be on serial port or VGA.

If the console is on VGA, you cannot access it via the MP!

Check from EFI with

SHELL> conconfig

But you can keep the console on the serial line and use VGA as X display.
Is this what you want to do?

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
WilliamSmith11
Super Advisor

Re: rx6600 vga not video output

yes that is what I want.
Both server are configured in the same way from the efi menu.
One is ok , the other have not output from the vga.

I thing that may be there is to enable some in the operating system?

ideas?


w.s
rperez
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: rx6600 vga not video output

Check /etc/dt/config/Xservers.
If last line is commented out as follows:

# * Local local@console /usr/bin/X11/X :0

remove '# ' and restart dtlogin:

# /sbin/init.d/dtlogin.rc stop
# /sbin/init.d/dtlogin.rc start

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!