LAN Routing

Re: HP5406zl problem vlan

 
komarovaa
Occasional Advisor

HP5406zl problem vlan

Good afternoon! I have an HPE 5406zl switch and I have the following problem:
There are several VLANs in the switch, I give the same set of VLANs to another switch. in it all these vlans are given untagged. If I send from port c22, I do not have vlan40 on the switch. If I send from port c2, I do not have 25 vlan on the switch. Ports c2 and c22 are configured the same.

Port Configuration с2

ProCurve Switch 5406zl# sh vlans port c2 detail

 Status and Counters - VLAN Information - for ports C2

  VLAN ID Name                 | Status     Voice Jumbo Mode
  ------- -------------------- + ---------- ----- ----- --------
  1                                         | Port-based No    No    Untagged
  20                                      | Port-based No    No    Tagged
  25                                      | Port-based No    No    Tagged
  30                                      | Port-based No    No    Tagged
  40                                     | Port-based No    No    Tagged
  700                                   | Port-based No    No    Tagged
  705                                   | Port-based No    No    Tagged

 

Port Configuration с22

 

ProCurve Switch 5406zl# sh vlans port c22 detail

 Status and Counters - VLAN Information - for ports C22

  VLAN ID Name                 | Status     Voice Jumbo Mode
  ------- -------------------- + ---------- ----- ----- --------
  1                                          | Port-based No    No    Untagged
  20                                      | Port-based No    No    Tagged
  25                                       | Port-based No    No    Tagged
  30                                      | Port-based No    No    Tagged
  40                                     | Port-based No    No    Tagged
  700                                    | Port-based No    No    Tagged
  705                                      | Port-based No    No    Tagged

 

On the switch ports: (

I tried different switches (cisco, dlink, hp1910, hp1920) the result is the same

port  |  vlan | mode
1        |   1     | untagged
2       |   20| | untagged
3       |   25  | untagged
4      |  30 | untagged
5      |  40|  unatagged
6       |700   | unatgged
7      | 705 | unatagged
52  port unagged 1 vlan | 20, 25, 30, 40, 700 ,705 tagged

 

Firmware version

ProCurve Switch 5406zl# show version
Image stamp: /sw/code/build/btm(K_15_02)
Oct 20 2010 16:19:41
K.15.02.0005
121
Boot Image: Primary.

I tried to find the port reset, but there is no such command.

earlier, in port c2, vlan25 was untagged
earlier, in port c22, vlan40 was untagged

Please tell me what could be the problem

 

1 REPLY 1
sskg
HPE Pro

Re: HP5406zl problem vlan

Hi,

I'm Sorry but your explanation is little confusing, not sure if you are trying to remove a VLAN from an interface or someother.

Could you please help in understnading the issue better, may be explain it in simpler way. Thank you!

 

I'm an HPE Employee


Accept or Kudo