LAN Routing
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Multicast routing performance issue in HP 5406zl

HP_ProCurve_Usr
Occasional Visitor

Multicast routing performance issue in HP 5406zl

Hello,

we have a routing multicast performance issue on a HP 5406zl.

 

In VLAN 1029 there is a multicast video server on port A1 which produces a 6mbit/s UDP multicast video at address 224.0.6.100.

 

In VLAN 1018 and in VLAN 1020 there are clients which should be capable to watch the multicast video.

In Wireshark I can see the multicast packets in VLAN 1018/1020 and the clients can open the multicast stream, but the video is not stable (the picture jittering all the time).

If a client is directly connected to VLAN 1029 the video is stable and in perfect HD.

 

 

Running configuration:

….

ip routing

ip multicast-routing

router rip

   redistribute connected

   exit

router pim

   enable

   exit

….

vlan 1018

   name "1018-PC"

   untagged A2

   ip address 10.100.18.254 255.255.255.0

   ip igmp

   ip pim-sparse

      ip-addr any

      exit

   exit

vlan 1020

   name "1020-NB"

   untagged A3

   ip address 10.100.20.254 255.255.255.0

   ip igmp

   ip pim-sparse

      ip-addr any

      exit

   exit

vlan 1029

   name "1029-MiscDev"

   untagged A1

   ip address 10.100.29.254 255.255.255.0

   ip igmp

   ip pim-sparse

      ip-addr any

      exit

   exit

 

Is the config correct?

 

Is the HP 5406zl capable to route a 6mbit/s video stream between VLANs?

 

 

Thanks

1 REPLY
Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Multicast routing performance issue in HP 5406zl

Have you turned off the multicast querier on all your other switches?