LAN Routing
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

 
cowboynw
Occasional Visitor

Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

I'm having a problem with a vlan trunk port from my 2848 which is my core switch to a new A5500.  My configs are below for both switches if someone would like to help me.  I'm pretty clueless on the Comware based devices having spent most of my time with Cisco.  Thanks.

 

HP 2848

ip routing
vlan 1
   name "DEFAULT_VLAN"
   untagged 16
   ip address 10.1.10.254 255.255.255.0
   tagged 1,45
   no untagged 2-15,17-44,46-48
   exit
vlan 20
   name "Office"
   untagged 9-10,20,23
   ip address 10.1.20.254 255.255.255.0
   ip helper-address 172.16.2.3
   tagged 1,45-48
   exit
vlan 30
   name "Lab"
   untagged 7
   ip address 10.1.30.254 255.255.255.0
   ip helper-address 172.16.2.3
   tagged 47-48
   exit
vlan 40
   name "Servers"
   untagged 6,8,11-14,21,25-29,32-33,35-44
   ip address 10.1.40.254 255.255.255.0
   ip helper-address 172.16.2.3
   tagged 1,45,48
   exit
vlan 50
   name "Wireless"
   untagged 30-31
   ip address 10.1.50.254 255.255.255.0
   ip helper-address 172.16.2.3
   tagged 1,46-48
   exit
vlan 100
   name "Internet"
   untagged 1
   ip address 10.1.100.254 255.255.255.0
   exit
vlan 16
   name "Legacy 16"
   untagged 2-5,15,17,19,22,24,34
   ip address 172.16.2.1 255.255.0.0
   ip helper-address 172.16.2.3
   tagged 1,46-48
   exit
vlan 192
   name "AVB"
   untagged 18,46-48
   no ip address
   ip helper-address 172.16.2.3
   exit
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.1.100.1
ip route 192.168.0.0 255.255.255.0 10.1.20.1

 

HP A5500
#
 version 5.20.99, Release 2220P02
#
 sysname HP
#
 irf mac-address persistent timer
 irf auto-update enable
 undo irf link-delay
#
 domain default enable system
#
 undo ip http enable
#
 password-recovery enable
#
vlan 1
#
vlan 20
#
vlan 40
#
domain system
 access-limit disable
 state active
 idle-cut disable
 self-service-url disable
#
user-group system
 group-attribute allow-guest
#
cwmp
 undo cwmp enable
#
interface NULL0
#
interface Vlan-interface1
#
interface Vlan-interface40
#
interface GigabitEthernet1/0/13
 port link-mode bridge
 port access vlan 40
 port bridge enable

#
interface GigabitEthernet1/0/48
 port link-mode bridge
 port link-type trunk
 port trunk permit vlan 1 20 40

 load xml-configuration
#
 load tr069-configuration

 

4 REPLIES
Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

 

 

It might help if you specified which switchports were being used to patch the two switches together.

 

Assuming it's port 48 on the Comware switch, as you don't have VLANs 20 and 40 tagged on any interface on the Procurve, these VLANs aren't going to be trunked between them.

cowboynw
Occasional Visitor

Re: Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

Port 45 on the 2848 is connected to the A5500 on port 48 and the 2848 is tagged for Vlans 1,20,40.  Access port 13 is not able to see any devices on the 2848.

 

Thanks.

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

I think I must be going blind - I didn't see those tagged ports before in the Procurve config...

 

I know Procurves let you specifiy only tagged VLANs on a trunk, but the Comware I'm pretty sure will always have an untagged VLAN - if you have none specified, it will be VLAN1. 

So with Comware like with Cisco, either leave VLAN1 untagged on the Procurve side, or create a dead VLAN to be untagged on both sides of your trunk.

 

Also, Comware might like it if you declare the untagged VLAN to also be the PVID on the interface.

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Vlan trunk from 2848 to A5500 Problem

Also, should 

"port link-type access" not appear explicitly on port 13? Or is this not displayed and is implicit?

 

Also, why is 

"port bridge enable" been switched on? I think this is weird Comware stuff that you should leave off.