vgchange Quorum not present

 
wal_cellc
Occasional Advisor

vgchange Quorum not present

Hi all.

I have a HP Blade 870c running HPUX 11:31. I am trying to connect some Clariion CX3-40 disks to it.
The disks used to belong to a older server. I vgexported the vg, copied the map file, created the directory and tried to vg_import the volume group. using the command
vgimport -s -m xxx.map /dev/vgxxx
this works fine.
But when I try to vgchange the volume group I get the error
uxspd:/tmp/emcgrab/outputs/CC0000000000_uxspdb20_2011091411/inq#vgchange -a y /dev/vgerp
vgchange: Couldn't activate volume group "/dev/vgerp":
Quorum not present, or some physical volume(s) are missing.

Are there any compatibility issues between the blades and the Clariion type ?

Thanks for any replies
7 REPLIES 7
Rita C Workman
Honored Contributor

Re: vgchange Quorum not present

Are you sure that new server can "see" all the disk.

I'm not sure how it's connected, but if it's fiber attached, it may be something is not properly mapped/masked to the new server.

Just a thought,
Rita
wal_cellc
Occasional Advisor

Re: vgchange Quorum not present

Hi thanks for the reply.

I thought that perhaps not all the disks were visible on the new server and that was causing the problem. So instead of using vgimport -s, I worked out which disks where which and imported it by specifying the disk names, this, once again works, but vgchange -a y still fails.
I can dd or diskinfo all 20 of the disks. so the server can "see" the disks just fine. I suspect some sort of compaqtibility issue.......
Aneesh Mohan
Honored Contributor

Re: vgchange Quorum not present

Hi,

Try this

#vgchange -a y -q n vgxx


Aneesh

sujit kumar singh
Honored Contributor

Re: vgchange Quorum not present

Hi

please check if the firmware of Clarion had got some issues with 11.31 as well as there can be problems while importing VGs from pre 11.31 system to 11.31 systems

regards
sujit
wal_cellc
Occasional Advisor

Re: vgchange Quorum not present

Thanks Aneesh,
vgchange -a y -q n has no effect on this volume group.

I will be reporting to case to EMC Sujit, as I also suspect some sort of compatibility issue between the blade(UX 11:31) and the older 11:23 server.
wal_cellc
Occasional Advisor

Re: vgchange Quorum not present

Hi all

we manged to resolve the issue.
I got a single disk allocated to it and was able to play with it until we got it right.
Turns out we could not even do a vgcreate on the clariion disks.
We had to set the Failover mode bit to zero, i.e. disable failover mode (on Navisphere) in order for it to work.
I am now able to activate the test volume group

and all is well again.

Thanks to all who tried to help.
wal_cellc
Occasional Advisor

Re: vgchange Quorum not present

as above