Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
Netservers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Help with NetServer LH II. Video not working.

eternauta
Occasional Visitor

Help with NetServer LH II. Video not working.

Hello. A friend gave me an old NetServer LH II. He told me the server was not wrking and that sometime ago he took it to a technician, who was unable to solve his problem. As this was really a long time ago he doesn´t remember neither what the technician said nor which the problem is.

I have some experience with desktop computers but not with servers. The problem (or at least one of them) is the video. I turn on the computer and I have no video. I try with two different monitors (screens). Also I added and old pci trident video card and plug again both monitors but I didnt succeed. I also saw a jumper on the system board that allows to enable/disable video, I changed its position and tried everything again but I was unlucky.

I don't know if this will help but the server has two HD (model D3583c) 4.2 GB, apparently one with win2000 and the other with winMe. There is a PCI ethernet card, 160 MB of RAM and one processor configured to 266Mhz. I also installed a aterminator board in the secondary cpu slot.

I have no idea why I dont have video, I can hear the HD working so I assume that maybe the O.S. starts and everything is fine except from
the video. Maybe it is something really basic that I have to configure, like disks positions (I dont know).

I would appreciate any help, ideas or suggestions.
2 REPLIES
Leonard Davison
Frequent Advisor

Re: Help with NetServer LH II. Video not working.

What RAM is installed.

PCI video in outside most slot should light the monitor - if not it could be a dead stick or RAM.
eternauta
Occasional Visitor

Re: Help with NetServer LH II. Video not working.

Hello. Thanks for your answer, by now I thought nobody was going to answer.

The RAM that I installed is DIMM and those memories are working properly. I tried them in another machine. The same with the video card.

Moreover, I tried 2 different video cards. Also, I tried putting them in different slots, but no luck.

Have you got any other ideas? I think I am running out of solutions...