Simpler Navigation for Servers and Operating Systems - Please Update Your Bookmarks
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
If you have bookmarked forums or discussion boards in Servers and Operating Systems, we suggest you check and update them as needed.
Networking
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lan ports down and no reason why

marvin51796
Regular Advisor

Lan ports down and no reason why

All

  I am running a bl870ci2 in a standard blade chassis, its running hpux 11vi3 patched to march 2015. We wanted to move it to another chassis but when we went to move it we realalized the new chassis had different switches in it so we put it back. When we powered  it back up some of my lan ports wont show as up...This box has a floating IP address since its my DR box.

I cant figure out how to get the ports to go active?  The Network teams says they see connection in the cisco switches..but this is what i see.  And they all should be up and part of a APA group..if i go into the group it shows that there is 2-3 connections and if i go into each LANX it shows that they are connected to the APA groups..

Any help would be appreciated..i

 

lan4              iexgbe       1/0/0/3/0/0/0    up                 10GBASE-KR        Not Configured    Not Configured
lan5              iexgbe       1/0/0/3/0/0/1    down               10GBASE-KR        Not Configured    Not Configured
lan6              iexgbe       1/0/0/4/0/0/0    down               10GBASE-KR        Not Configured    Not Configured
lan7              iexgbe       1/0/0/4/0/0/1    down               10GBASE-KR        Not Configured    Not Configured
 

9 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Lan ports down and no reason why

Output of

 

# nwmgr -S apa

 

could be useful.

 

What interconnects does the enclosure have?

 

These are likely the LOM ports of the second blade, how about the first blade of the BL870ci2?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
marvin51796
Regular Advisor

Re: Lan ports down and no reason why

here is nwmgr -S apa output and the switches are

Cisco 3120x switches
 
 

drepx600:/# nwmgr -S apa
Class    Mode        Load      Speed-               Membership
Instance             Balancing Duplex
======== =========== ========= ==================== ===========================
lan4     LACP_AUTO    -        1 Gbps Full Duplex    -
lan5     LACP_AUTO    -        0 Mbps                -
lan6     LACP_AUTO    -        0 Mbps                -
lan7     LACP_AUTO    -        0 Mbps                -
lan900   LAN_MONITOR LB_HS     1 Gbps Full Duplex   0,1
lan901   Not_Enabled LB_MAC    0 Mbps                -
lan902   Not_Enabled LB_MAC    0 Mbps                -
lan903   Not_Enabled LB_MAC    0 Mbps                -
lan904   Not_Enabled LB_MAC    0 Mbps                -
lan910   LACP_AUTO   LB_MAC    1 Gbps Full Duplex   2
lan911   LACP_AUTO   LB_MAC    1 Gbps Full Duplex   3

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Lan ports down and no reason why

So you have 3 APA interfaces at the first blade. Maybe they are paired with the second blade.

 

You can try to investigate from the host with commands like

 

# nwmgr

 

# # nwmgr -g -v -c lan5

 

# nwmgr -S apa -I 910 -v

 

for example, but I guess the more important view is from the switch.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
marvin51796
Regular Advisor

Re: Lan ports down and no reason why

this is what i get from nwmgr -g -v -c lan5

drepx600:/# nwmgr -g -v -c lan5
lan5:
   Interface State =DOWN
   Probable Cause for State = Cable disconnect
   MAC Address = 0x0017A4777828
   Subsystem = iexgbe
   Interface Type = 10GBASE-KR
   Hardware Path = 1/0/0/3/0/0/1
   NMID = 6
   Feature Capabilities = Physical Interface
                          IPV4 Recv CKO
                          IPV4 Send CKO
                          VLAN Tag Offload
                          64Bit MIB Support
                          IPV4 TCP Segmentation Offload
                          UDP Multifrag CKO
   Feature Settings = Physical Interface
                      IPV4 Recv CKO
                      IPV4 Send CKO
                      VLAN Tag Offload
                      64Bit MIB Support
                      IPV4 TCP Segmentation Offload
                      UDP Multifrag CKO
   MTU = 1500
   Speed = 1000 Mbps Full Duplex
      The link is down. Speed and other link state information are undefined.
      Only the configured speed is shown.

 

 

and here is the other

repx600:/# nwmgr -S apa -I 910 -v
lan910 current values:
   Speed = 1 Gbps Full Duplex
   MTU = 1500
   Virtual Maximum Transmission Unit = 32160
   MAC Address = 0x78acc08ad0ac
   Network Management ID = 32
   Features = Linkagg Interface
              IPV4 Recv CKO
              IPV4 Send CKO
              VLAN Support
              VLAN Tag Offload
              64Bit MIB Support
              IPV4 TCP Segmentation Offload
   Load Distribution Algorithm = LB_MAC
   Mode = LACP_AUTO
   Parent PPA =  -
   APA State = Up
   Membership = 2
   Active Port(s) = 2
   Not Ready Port(s) =  -
   Key = 910
   Operational Key = 910
   Fixed Mac Address = off

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Lan ports down and no reason why

Interface State =DOWN
   Probable Cause for State = Cable disconnect

 

 

No link. Since you cannot disconnect a cable inside the blade enclosure, there is likely a switch port down for any reason.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
marvin51796
Regular Advisor

Re: Lan ports down and no reason why

The NE groups shows it as being connected and are setup?? could it be possible its the second blade?
we just had blade 1 replaced?

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Lan ports down and no reason why

1 blade replaced? Then it has new MAC addresses, if they are used for security.

Is this blade completely up?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
marvin51796
Regular Advisor

Re: Lan ports down and no reason why

Yes the primarty blade is up and working on the network without issue, its the secondary IP (floating IP) for ensemble that isnt working..We believe its all thru the secondary blade.

 

marvin51796
Regular Advisor

Re: Lan ports down and no reason why

have reopened my ticket with HP and its been upgraded to T2 support...we will see what happens and will let you know if we get a solution