Simpler Navigation coming for Servers and Operating Systems
Coming soon: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We will combine many of the older boards, and you won't have to click through so many levels to get at the information you need. If you are looking for an older board and do not find it, check the consolidated boards, as the posts are still there.
Networking
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Performance problem with static routes

Miguel Rodriguez_3
Frequent Advisor

Performance problem with static routes

Hello:

 

I have two systems, each one with two lan interfaces.  The first interface is for the user network, and the second interface is for internal server to server communications.

 

I want to configure statics routes so when each server try to reach the other one refering to the IP on the user network, is uses the internal network.

 

I used the following command:

 

route add host 1.1.1.2 2.2.2.2 1 source 2.2.2.1

 

on the other host:

 

route add host 1.1.1.1 2.2.2.1 1 source 2.2.2.2

 

The IPs are:

 

host 1:

lan0    1.1.1.1

lan2    2.2.2.1

 

host 2:

lan0    1.1.1.2

lan2    2.2.2.2

 

After creating the route, the ping respond !!!!   but the performance of the communication using the public (user network) IP is extremelly slow !!!!

 

Using scp commando to copy a file, with the internal IP we get 68.3MB/s, but using the public/user IP we get  48.9KB/s.

 

Interesting is that this is only happening between systems BL8x0c in a C7000 chassis, using Flex-10 VC.  

 

If I try the same between tradicional rxx600 servers it works fine.  Even between one blade and one rack server, works fine.  The problem is only present between 2 blades in the chassis.  I have two BL860c and two BL870c, and the problem is present with any combination of these servers.

 

any ideas?

 

MR