cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

eth0 wont start !!

 
Advisor

eth0 wont start !!

when trying to activate eth0 after an install (OEL5 update3 ) get the following error

SIOCSIFFLAGS device or resource busy

Any ideas - running on BL460c G6 with virtual connect

done the normal google and people were talking about turning off plug and play is this possible on a blade or even is this the answer !

6 REPLIES 6
Honored Contributor

Re: eth0 wont start !!

> done the normal google and people were talking about turning off plug and play is this possible on a blade or even is this the answer !

The above sounds like it might be very old information: back in 1995 or so, something like this was the standard advice for ISA cards on Linux. If so, it's not at all applicable to modern Linux systems.

You might have to install updated Broadcom network drivers, downloadable from http://www.hp.com/go/support as always. Select "Download drivers and software", type in your server model ("BL460c G6") and start the search. Select your OS (OEL5, either 32 or 64-bit version), then look at the downloads in the "Driver - Network" category.

MK
MK
Advisor

Re: eth0 wont start !!

thanks for the reply

Is there anyway that I can see what driver I am currently using ?
Honored Contributor

Re: eth0 wont start !!

"ethtool -i " will identify the name and version of the driver used by the NIC.

An example from this old laptop running Debian 5.0 (with the latest kernel version):

# ethtool -i eth0
driver: e100
version: 3.5.24-k2-NAPI
firmware-version: N/A
bus-info: 0000:02:08.0

Once you know the name of the module, you can get still more information using "modinfo ".

# modinfo e100
filename: /lib/modules/2.6.35.3-pm/kernel/drivers/net/e100.ko
firmware: e100/d102e_ucode.bin
firmware: e100/d101s_ucode.bin
firmware: e100/d101m_ucode.bin
version: 3.5.24-k2-NAPI
license: GPL
author: Copyright(c) 1999-2006 Intel Corporation
description: Intel(R) PRO/100 Network Driver
srcversion: AD159C3CF5E35B7DF14FE8D
alias: pci:v00008086d00001029sv*sd*bc02sc00i*

[... omitted a long list of alias strings that tell the system what hardware this module can run... ]

depends: mii
vermagic: 2.6.35.3-pm mod_unload modversions PENTIUMM 4KSTACKS
parm: debug:Debug level (0=none,...,16=all) (int)
parm: eeprom_bad_csum_allow:Allow bad eeprom checksums (int)
parm: use_io:Force use of i/o access mode (int)

MK
MK
Advisor

Re: eth0 wont start !!

many thanks for the info
Honored Contributor

Re: eth0 wont start !!

and besides,
# cat /proc/devices
# dmesg | grep 'Ethernet driver'
# grep eth0 /etc/modules.conf
Advisor

Re: eth0 wont start !!

Sorry took so long to get back to you but been on hols

Ok it is was fixed by downloading the latest driver and installing it - though even that was not straightforward !!