Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

CSWB startup problems

 
SOLVED
Go to solution
Bradford Hamilton
Regular Advisor

CSWB startup problems

My apologies if this question has been answered; I don't see anything related in the Forum search.

Environment:
VMS V8.3 Alpha
TCPware V5.7-2
CSWB V1.7-13

I have had this problem since VMS V7.3-2, TCPware V5.6-2, and an earlier version of CSWB. The CSWB startup procedure "hangs", without producing a browser window. I can get a "splash" screen using the "-splash" switch, and VMS Mosaic works fine on the same setup.

When I set the debugging option, (VMS_TRACE_FILENAMES) the process hangs reliably at:

open_Jacket: Mapped: /user2/vms$common/cswb/chrome/overlayinfo/navigator/content
/overlays.rdf To: /user2/vms$common/cswb/chrome/overlayinfo/navigator/content/ov
erlays.rdf

The mozilla.log shows *many* polling messages:

28513024[1b08008]: calling PR_Poll [active=0 idle=0]
28513024[1b08008]: PR_Poll timed out

I could attach complete file debugging output, but it's quite large; I'm hoping this is a "known problem", and that I won't need to supply log/debug output.

Anyone else see this behavior?

Thanks,
Brad Hamilton
33 REPLIES 33
Richard Whalen
Honored Contributor

Re: CSWB startup problems

It works fine for me with the field test version of TCPware 5.8.

What patches are installed? (VMS and TCPware.) How are you starting CSWB?

Bradford Hamilton
Regular Advisor

Re: CSWB startup problems

Hi Richard,

Thanks for the reply. I was hoping that someone from Process would answer!

I haven't installed V5.8 yet; waiting for Hunter's invite :-)

TCPware patches:
search sys$update:vmsinstal.history 572
| FTP_V572P | 1.0 | 2-APR-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| SSH_V572P | 1.0 | 2-APR-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| NETCP_V572P | 1.0 | 21-JUN-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 2.0 | 12-JUL-2006 | F
| NA | RABBIT | SYSTEM
| SSH_V572P | 2.0 | 12-JUL-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 2.1 | 6-AUG-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| NETCP_V572P | 2.0 | 9-SEP-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| SSH_V572P | 2.1 | 9-SEP-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 2.2 | 4-NOV-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| FTP_V572P | 1.0 | 4-NOV-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| SSH_V572P | 2.1 | 4-NOV-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| NETCP_V572P | 2.0 | 4-NOV-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 2.2 | 4-NOV-2006 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 3.0 | 4-MAR-2007 | S
| NA | RABBIT | BRAD
| NTP_V572P | 1.1 | 4-MAR-2007 | S
| NA | RABBIT | BRAD
| SMTP_V572P | 2.0 | 17-JUN-2007 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 4.0 | 23-JUN-2007 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| SSH_V572P | 4.1 | 23-JUN-2007 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| NETCP_V572P | 2.0 | 25-AUG-2007 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM
| DRIVERS_V572P | 5.0 | 25-AUG-2007 | S
| NA | RABBIT | SYSTEM

VMS 8.3 patches:

DEC AXPVMS VMS83A_DRIVER V1.0 Patch Install Val 06-AUG-2007
DEC AXPVMS VMS83A_ACRTL V3.0 Patch Install Val 06-AUG-2007
DEC AXPVMS DNVOSIECO02 V8.3 Patch Install Val 06-AUG-2007
DEC AXPVMS VMS83A_MOUNT96 V3.0 Patch Install Val 29-JUL-2007
DEC AXPVMS VMS83A_BACKUP V3.0 Patch Install Val 29-JUL-2007
DEC AXPVMS DWMOTIF_ECO02 V1.6 Patch Install Val 22-JUN-2007
DEC AXPVMS VMS83A_PASRTL V1.0 Patch Install Val 17-JUN-2007
DEC AXPVMS VMS83A_MOUNT96 V1.0 Patch Install Val 17-JUN-2007
DEC AXPVMS VMS83A_FORRTL V1.0 Patch Install Val 17-JUN-2007
DEC AXPVMS VMS83A_UPDATE V3.0 Patch Install Val 15-JUN-2007
DEC AXPVMS VMS83A_ACMELDAP V2.0 Patch Install Val 20-MAY-2007
DEC AXPVMS DWMOTIF_ECO02 V1.6 Patch Install Val 19-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_LAN V1.0 Patch Install Val 16-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_UPDATE V2.0 Patch Install Val 16-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_ACRTL V1.0 Patch Install Val 16-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_ERRFMT V1.0 Patch Install Val 16-APR-2007
DEC AXPVMS DWMOTIF_ECO01 V1.6 Patch Install Val 15-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_BACKUP V2.0 Patch Install Val 14-APR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_TZ V1.0 Patch Install Val 07-MAR-2007
DEC AXPVMS VMS83A_UPDATE V1.0 Patch Install Val 03-FEB-2007
DEC AXPVMS DNVOSIECO01 V8.3 Patch Install Val 03-FEB-2007

Bradford Hamilton
Regular Advisor

Re: CSWB startup problems

This is how I start CSWB:

@user2:[vms$common.cswb]mozilla

Thanks,
Brad
Richard Whalen
Honored Contributor
Solution

Re: CSWB startup problems

There aren't any significant differences between the patches that you have installed and TCPware 5.8 as far as getting CSWB to work.

What are the process quotas?
Bradford Hamilton
Regular Advisor

Re: CSWB startup problems

Hi Richard,


Process quotas (for a system with 768Mb of memory and 1.5Gb of pagefile) are as follows:

Maxjobs: 0 Fillm: 4095 Bytlm: 1122030
Maxacctjobs: 0 Shrfillm: 0 Pbytlm: 0
Maxdetach: 0 BIOlm: 4095 JTquota: 4096
Prclm: 10 DIOlm: 12285 WSdef: 81919
Prio: 4 ASTlm: 12385 WSquo: 81919
Queprio: 0 TQElm: 100 WSextent: 393216
CPU: (none) Enqlm: 4096 Pgflquo: 3145728

I've been using the freely-available SHOW_QUOTA.COM to monitor process quotas while starting CSWB. I hardly scratch the surface (1-3%) of any of the quotas monitored.

Thanks,
Brad