Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

 
Wim Van den Wyngaert
Honored Contributor

DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

Is resulting in a black screen. The Alphastation 500 is a cluster station with MSCP served disks.

Resolution of IBM T55a (9513-aw1) is 1024 * 768.

I don't see anything special in the log files.

What must be done to get it working ?
(I played with the settings in decw$private_server_setup without results)

Wim
Wim
4 REPLIES
Wim Van den Wyngaert
Honored Contributor

Re: DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

BTW : the screen is 15 inch. Control f2 returns correctly to the console.
Wim
Wim Van den Wyngaert
Honored Contributor

Re: DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

Forgot to mention that it works fine with a NEC 1910 multisync.
Wim
Wim Van den Wyngaert
Honored Contributor

Re: DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

Forgot to mention that it worked with an older 233 Mhz model (standalone 7.2, now gone) and it's not working with the 400 Mhz model (7.3).

Wim
Wim
Wim Van den Wyngaert
Honored Contributor

Re: DECWINDOWS CDE on AS500 (7.3) with IBM T55A screen

Found it.

The graphical card is a PBXGB-AA.
If you open the station and the side pannel, you find a turning swich. It was on 0 (high res) and should be on 5 (med res).
The screen adapts itself automatically with the graph. card, if possible. But the switch on 0 is not supported.

More info on http://h71000.www7.hp.com/wizard/wiz_2041.html

Wim
Wim