Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DS20e OPOA: Error

Clayton_12
Frequent Advisor

DS20e OPOA: Error

HI I'm installing OPENVMS 8.2 on DS20E.

When I log on I get the error:
set-w-notset error modifying OPA0:
- set-I-UNKTERM, UNKNOWN TERMINAL TYPE

Any SUgesstions?

THX
Clayton

12 REPLIES
Volker Halle
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

how are you connected when you log in ? On the graphics monitor without running DECwindows (i.e. on the bluie screen) - then this would be an expected message.

Logging in using a real terminal or a terminal emulator (e.g. PowerTerm) should not report this. If it's a terminal emulator, maybe you can at least set it to behave like a VT100.

Volker.

Phillip Thayer
Esteemed Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

This error happens when the SET TERMINAL command is used in the login procedure. (Either in SYLOGIN.COM or LOGIN.COM in the users login directory) It is only informational and indicates that the system is unable to determine what type of terminal it is that you are logging into. You may be using the graphics terminal (Blue screen) to log in and it is not recognizing it. Either connect a normal terminal (VT type of terminal) to the port or use a PC based terminal emulator configured to emulate a VT type terminal and you should be fine.

Phil
Once it's in production it's all bugs after that.
Volker Halle
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

actually, it's the SET TERMINAL/INQUIRE command (probably in SYLOGIN.COM), which issues this error message...

Volker.
Arch_Muthiah
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

This kind of error usually come when VMS couldn't identify your terminal type or Your console is in basic mode.
DEC window intstalled properily?


Archunan
Regards
Archie
Arch_Muthiah
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton_12
Frequent Advisor

Re: DS20e OPOA: Error

It is the BLUE screen, graphics terminal I guess.

DECWINDOWS did not start.

IS there something special to kick start DEC windows after install?

Thx
CLayton


Duncan Morris
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Hi Clayton,

did you install DECwindows Motif when you installed OpenVMS?

I would have expected the system to have set up all the required SYSGEN parameters during the instalation.

Check that you have a Motif licence installed and loaded with SHOW LICE at the DCL prompt.
You should see a line like
DW-MOTIF DEC 1050 H 0 0.0 (none) (none)

The windows startup is normally run at boot time. You should find the command file
DECW$STARTUP.COM in sys$manager.

Arch_Muthiah
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

I'd use straight SYSEN to reset window_system to 1, and WRITE CURRENT, then reboot to get DECwindows running. I'd then go back and edit MODPARAMS and modify GH memory by setting MIN_GH_RSRVPAGCNT to 512 once the startup is complete


Archunan

Regards
Archie
Clayton_12
Frequent Advisor

Re: DS20e OPOA: Error

It's weird.
DEc windows is installed.

I run sysgen and shows that window_system current is 1

I tried running the decw$startup.com it says
process started with ID %XXXXX
but DEC windows doesn't start?



Any other IDeas?
Thx

Clayton_12
Frequent Advisor

Re: DS20e OPOA: Error


WHOOPS . From the FAQ

The ELSA GLoria Synergy
is in my box

WIll the ECO kits get this working on openvms 8.2???


Volker Halle
Honored Contributor

Re: DS20e OPOA: Error

Clayton,

please look at the following thread for some DECwindows startup problem troubleshooting tips:

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1005672

Volker.
Clayton_12
Frequent Advisor

Re: DS20e OPOA: Error

DUH?

Actually I didn't have enough horsepower in my license units!!!!


DUH!!!!


Thx for all the inputs, once again I learned a lot aboot decwindows startup from all your feedback

Clayton