Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NetBeans Installation and Use

 
fabiomacabu
Occasional Contributor

NetBeans Installation and Use

Hi all,

I'm trying to use Netbeans for the first time. I've installed Netbeans 5.5 on my desktop and IDE Server on an Open VMS 7.3-2 machine, using Java RTE 1.4.2.

I've created a connection in the client but it was not working. Everytime I try to connect IDE Server I got following error in client:

"login failed: %NONAME-W-NOMSG, Message Number 00000000"

On the server side, i checked IDE$LOGS directory and I got following:

IDE$SERVER.LOG File:

%DMQ-S-SETLNM, Set to DECmessageQ LNM table DMQ$LNM_0001_00058
Preparing to launch distributed IDE Server...
Defining TZ as BRAZIL/EAST
P1 = "FAST"
Calling Java setup procedure SYS$COMMON:[SYSMGR]JAVA$142_SETUP.COM;3 FAST
%DCL-I-SUPERSEDE, previous value of JAVA$TIMED_READ_USE_QIO has been superseded
Launching Secure RMI registry...
Defining java.rmi.server.hostname=140.0.194.200
JAVA_SWITCHES = " -Djava.rmi.server.hostname=140.0.194.200 -Xdynclassgc "-Dsun.rmi.dgc.server.gcInterval=120000" -V "
RMIREG_JAVA_SWITCHES = " -Djava.rmi.server.hostname=140.0.194.200 -Xdynclassgc -V "
RMI_PORT = "1099"
Launching RMI Registry Server on RMI port 1099
%DCL-S-SPAWNED, process IDE$RMIREG spawned
ide$scratch:ide$secrmireg.tmp
waiting...
waiting...
Secure RMI registry launched...
Launching Distributed IDE Server on RMI port 1099
2010/06/10 08:20:01 AM BRT:ServerStarter starting... with RMI port(1099)
2010/06/10 08:20:02 AM BRT:DistNBServerSocketFactory::createSocket:#1
2010/06/10 08:20:07 AM BRT:DistNBServerSocketFactory::createSocket:#2
2010/06/10 08:20:07 AM BRT:DistNBServerSocketFactory::createSocket:#3
2010/06/10 08:20:07 AM BRT:Binding to DistNBRemoteLoginServer
2010/06/10 08:20:11 AM BRT:DistNBRemoteLoginServer bound in registry
2010/06/10 08:20:11 AM BRT:daemon thread created
2010/06/10 08:20:17 AM BRT:login process for the user:util_dev started
2010/06/10 08:21:17 AM BRT:login process for the user:util_dev started


RMIREGISTRYSERVER.LOG File:

2010/06/10 08:19:52 AM BRT:calling main with 1099
2010/06/10 08:19:57 AM BRT:file:/ide$scratch/IDE$SECRMIREG.TMP created



TCP IP Enviroment:

HP TCP/IP Services for OpenVMS Alpha Version V5.4
on a AlphaServer DS15 running OpenVMS V7.3-2

Does Anyone have an ide on what is wrong?

Thanks in advance

Fabio
6 REPLIES 6
P Muralidhar Kini
Honored Contributor

Re: NetBeans Installation and Use

Hi Fabio,

For more information on Distributed NetBeans V5.5, you can refer -

http://www.openvms.compaq.com/openvms/products/ips/netbeans/docs/distnetbeans_iguide_relnotes.html
->Distributed NetBeans V5.5 for OpenVMS Alpha and I64 Installation Guide and Release Notes
->Distributed NetBeans V5.5 for OpenVMS Alpha and I64 Quick Start Guide

Regards,
Murali
Let There Be Rock - AC/DC
fabiomacabu
Occasional Contributor

Re: NetBeans Installation and Use

I've followed all those steps but I got an error when connecting client. I don't know from where I can start to find out the error..

Let me know any information I need to provide in order to help on this thread.

Appreciate any help;
Kjell Carlsson
Frequent Advisor

Re: NetBeans Installation and Use

Hi Fabio

Try to start the IDE-server from a batch job or at system startup. I am using this small script to start the IDE-server:


$
$ if p1 .eqs. "GO" then goto GO
$
$ submit/user=system/parameter="GO" - sys$manager:ide_server
$ exit
$
$ GO:
$ @sys$startup:ide$shutdown
$
$ set default sys$common:[sys$startup]
$ @sys$startup:ide$startup
$ set default sys$sysroot:[sys$manager]
$

Best regards
Kjell
Rishi Singhal
Occasional Advisor

Re: NetBeans Installation and Use

Was your issue resolved?

I had intalled and used Distibuted Netbeans a year back so might be I can look into this if there exits a problem.

Regards,
Rishi

Highlighted
fabiomacabu
Occasional Contributor

Re: NetBeans Installation and Use

I solved that issue when I upgraded VMS to 8.3. The product has been working without any problems.

Thank you for all support.
fabiomacabu
Occasional Contributor

Re: NetBeans Installation and Use

Upgrade to OpenVMS 8.3