HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

 
SOLVED
Go to solution
Dominique_11
Frequent Advisor

No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

System configuration:

2 AlphaServer DS20E ( Alpha1 & Alpha2 ) in OpenVMS Cluster V7.3

The user "Xavi" is connected on Alpha1 and send a mail at the user "John" connected on Alpha2.
The problem is: The user John never received a reply like :
New mail on node ALPHA2 from ALPHA::XAVI

However, if the user "John" opens its mail box, it can see the new mesage.

Cordialy,
Dominique
5 REPLIES
Ian McKerracher_1
Trusted Contributor

Re: No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

Hello Dominique,

Enter "$ SHOW BROADCAST". You will probably find that MAIL broadcasts have been disable. This will prevent notification of new mail.

Just enter "$ SET BROADCAST=MAIL" and the new mail notifications should start appearing.


Regards,

Ian

Joseph Huber_1
Honored Contributor
Solution

Re: No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

And if broadcast is enabled, look if the system logical MAIL$SYSTEM_FLAGS contains the right bits, I don't have a description ready at the moment, but a value of 7 does cluster-wide mail notification .

$ define/system/exec mail$system_flags "7"

On the other hand, DECWindows mail has a blinking icon for new mail.
http://www.mpp.mpg.de/~huber
Jan van den Ende
Honored Contributor

Re: No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

Dominique,

Both Ian & Joseph pointed out ONE cause of this phenomenon.

There can be another one.

Check the SYSUAF record of John, the field "Flags" may have a field "Disnewmail", which prevents sending that message.

If may be removed by

SYSUAF> modify JOHN /FLAG=NODISNEWMAIL

hth.

Proost.

Have one on me.

jpe
Don't rust yours pelled jacker to fine doll missed aches.
Dominique_11
Frequent Advisor

Re: No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

Thank you very much for your all answers.

For information: The Broacast are enabled on 2 nodes, and there is no flags "Disnewmail" for all users.

So I defined the logical name: mail$system_flags at "7" and test.It's ok.
I have only tested this with one user. Other tests should be done today. I give you a feeback later.
Thank you,
Regards,
dominique
Dominique_11
Frequent Advisor

Re: No Mail reply on cluster OpenVMS 7.3

The problem is solved.

Thank you still for your fast answers.

Regards,
Dominique