Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

OVMS Cluster Config

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
Not applicable

OVMS Cluster Config

Hi All,

I am trying to make a OVMS SCSI Cable Cluster system. Two cluster nodes are Alpha server 4100 and DS-20.
I have attached the the snap for cluster configuration.
I have connected a storage box common to both system, but both the system are not able to read the disk in storage box at the same time.
But if connected one by one both of them can read it.
Can anyone help me what I am doing wrong with the cluster setup.
I am using a 68 pin SCSI cable and every connector is SE.

Regards,
ajaydec
24 REPLIES 24
Volker Halle
Honored Contributor

Re: OVMS Cluster Config

Ajaydec,

did you appropriately set the SCSI adapter ID to different values on both Alpha systems ?

Volker.
Not applicable

Re: OVMS Cluster Config

I don't know how to check and set the SCSI adapter id. Could you help me in this.
Volker Halle
Honored Contributor

Re: OVMS Cluster Config

ajaydec,

you can check and set the SCSI adapter ID at console level:

>>> show pk*

>>> SET PKx0_HOST_ID n

See Table A6 in the 'Guidelines for OpenVMS Cluster Configurations' manual.

Volker.
Not applicable

Re: OVMS Cluster Config

Volker,

I have set the id of
PKA0_host_id 5
PKB0_host_id 6
PKC0_host_id 8
on Alpha 4100 and

PKA0_host_id 4
PKB0_host_id 7
PKC0_host_id 7
on DS-20 server.

But then also its not working.
Note: I am not able to change host_id of PKB0 and PKC0 on DS-20.

Regards,
ajadec
Bill Hall
Honored Contributor

Re: OVMS Cluster Config

ajaydec,

Your diagram does not indicate which scsi bus is the shared bus. It also doesn't tell us what model of scsi adapter you are trying to use. The adapters on the shared bus should be either KZPSA or KZPBA. They should also have the terminating resistors removed from those adapters.

Bill
Bill Hall
John Abbott_2
Esteemed Contributor

Re: OVMS Cluster Config

1. What HBAs from your list above are actually connecting to the cabling for each system ? .e.g 4100=PKA0 DS20=PKB0

2. What is the "storage box" ?

3. is there an actual error here ? from console from vms ? can you post it ?

Personally, I can't see this cabling working ? (maybe I'm reading it wrong).

Keep it simple to start with... For example..

4100 PKx HBA connected to a Y cable - one branch connected to terminator (if the HBA doesn't have one ? (KZPBA-CB?)) and the other leading to the DS20, again Y cable into the DS20 HBA with the other end conencting to your storage. One system with a scsi id of 6 and the other 7.

Regards
John.
Don't do what Donny Dont does
Not applicable

Re: OVMS Cluster Config

Hi,

4100 PKA SE SCSI cable is connected to a Y cable - one branch connected to SE terminator and the other leading to storage box ( storage box has L shape having two 68 pin connector).
Again, DS-20 PKB SE SCSI cable is connected to a Y cable - one branch connected to SE terminator and the other leading to storage box.

Regards
ajaydec
John Abbott_2
Esteemed Contributor

Re: OVMS Cluster Config

OK, thanks, but....

>> 2. What is the "storage box" ?
>> 3. is there an actual error here ? from console from vms ? can you post it ?

Cheers
John.

Don't do what Donny Dont does
Not applicable

Re: OVMS Cluster Config

Hi,

2) Storage box is SCSI storage box. BA350
3) Actually there are no error on the console. One system is booted properly and when I tried to boot the other system then device goes offline and it again mount it, again it goes offline and again it mounts it... it repeats....

Sometime I also see lot of device at >>> prompt after giving show dev command but I have inserted only one device in storage box.

Regards,
-Nitin