Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

 
Alain Senécal
Occasional Advisor

Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

HI,

In the SYS$MANAGER:OPERATOR.LOG file, the following OPCOM message shows up every 6 minutes:

-----------------------------------------
%%%%%%%%%%% OPCOM 22-JUN-2010 13:33:51.42 %%%%%%%%%%%
Message from user INTERnet on NODE1
INTERnet ACP NOLISTEN Process creation success: Service - MOUNT

%%%%%%%%%%% OPCOM 22-JUN-2010 13:40:06.64 %%%%%%%%%%%
Message from user INTERnet on NODE1
INTERnet ACP NOLISTEN Process creation success: Service - MOUNT

-----------------------------------------

What does it mean? It looks like MOUNTD tries to start every 6 minutes.

Thanks in advance for your help!

Alan
7 REPLIES 7
Andy Bustamante
Honored Contributor

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Are you running or trying to run NFS? Does the sylogin.com have world read access?

$ dir sys$manager:sylogin.com/security

If you don't have time to do it right, when will you have time to do it over? Reach me at first_name + "." + last_name at sysmanager net

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Hi Alain,

Check whether MOUNT Service is present on the system using the command:

$TCPIP SHOW SERVICE/FULL MOUNT

Stop and Start the NFS using the command procedure:

$@SYS$MANAGER:TCPIP$CONFIG.COM

Check again for the MOUNT service.

Also check the OPERATOR log for error messages logged.
Below threads may be useful here:

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1277229376870+28353475&threadId=1070500

http://forums13.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447627+1277229224545+28353475&threadId=810081

Let us know the result.


-Sunil

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Hi Alain,

If the mount service is running then try the below command

$ MC AUTHORIZE MODIFY/FLAG=DISRECONNECT TCPIP$NFS

The default is NODISRECONNECT.

-Sunil
P Muralidhar Kini
Honored Contributor

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Hi Alain,

What is the TCPIP version ?

Discussion on a similar problem
http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1275278941328+28353475&threadId=1070500

Check if the solution mentioned in the above thread solves your problem also.

Regards,
Murali
Let There Be Rock - AC/DC
Shriniketan Bhagwat
Trusted Contributor

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Hi Alain,

It looks to me like you are trying to run the NFS.
Can you restart the NFS service using below procedures.

$ @ SYS$STARTUP: TCPIP$NFS_SHUTDOWN.COM;1
$ @SYS$STARTUP:TCPIP$NFS_STARTUP.COM;1

Are you on latest patches? Are you doing any NFS related operations like trying to mount any disk using NFS?

Regards,
Ketan
shahina shaik
Occasional Visitor

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

http://h41302.www4.hp.com/km/saw/view.do?docId=emr_na-c02156643&hsid=6922136

This is a similar kind of issue related to MOUNTD discussed in SAW. It has steps to solve the issue too.

Regards,
Shahina
Bhadresh
Trusted Contributor

Re: Problem with MOUNTD on OpenVMS 8.3-1H1

Find mount service details by using following command:
$TCPIP SHOW SERVICE mount /full

Look at the SYS$SYSDEVICE:[TCPIP$NFS]TCPIP$MOUNTD_RUN.LOG file. Are there any errors ?

Regards,
Bhadresh