Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

decnet address show 0.0

 

decnet address show 0.0

We have a configured alpastation running vms 7.3-2.
$ show net
reveals an decnet address of 0.0 altough it is confired as being 1.103
This has been checked with decnet_register.exe and in modparams.dat

Strange thing is; the node does work properly in the network. Doing a set host to its name works and doing a set host to 1.103 works!

We've tried to give it another name but the "problem" stays.

Strange ;-)
Resistance is not an option.
10 REPLIES 10
P Muralidhar Kini
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Hi Bart,

Strange Indeed.

What is the value of the SYSGEN parameter SCSSYSTEMID ?

You can get that with the following DCL command
$MC SYSGEN SHOW SCSSYSTEMID

Regards,
Murali
Let There Be Rock - AC/DC
P Muralidhar Kini
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Hi Bart,

Only "SHOW NET" command is giving the wrong address hence try if this works -
$SET NET/ADDRESS=/UPDATE DECNET

Regards,
Murali
Let There Be Rock - AC/DC
Volker Halle
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Bart,

the procedure SYS$STARTUP:SYS$NET_SERVICES.COM should be run during startup and 'register' the DECnet and TCPIP addresses by executing the appropriate procedures:

SYS$NET_SERVICES_DECNET.COM
SYS$NET_SERVICES_TCPIP.COM

Normally, SYS$STARTUP:SYS$NET_SERVICES.COM would be executed in VMS$BASEENVIRON-050_VMS.COM during boot. It should not be necessary< anymore to explicitly invoke this procedure from SYSTARTUP_VMS.COM.

You can try to manually invoke this procedure and check for errors.

Volker.
Volker Halle
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Bart,

you don't happen to have the logical NET$IGNORE_DECNET defined, have you ?

Volker.
Shriniketan Bhagwat
Trusted Contributor

Re: decnet address show 0.0

Hi,

Is there any other node configured with the same decent name and decent address?
Did you try executing sys$startup:net$startup.com?

Regards,
Ketan
Volker Halle
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Ketan,

if there is another node with the same DECnet address on the LAN, the routing circuit would not start, but DECnet would start locally.

Have a look at SYS$STARTUP:SYS$NET_SERVICES_DECNET.COM to understand how that procedure works...

Volker.

Re: decnet address show 0.0

Thank you all for these quick replies.

I'll try the solutions and let you know.
Resistance is not an option.

Re: decnet address show 0.0

Found it

in modparams.dat it said
SCSSYSTEMD instead of SCSSYSTEMID

;-)

Thanks all for replying.
Resistance is not an option.

Re: decnet address show 0.0

gave away some points! Feel like Santa now!
Resistance is not an option.
Jan van den Ende
Honored Contributor

Re: decnet address show 0.0

Bart,

Sinterklaas probeert niemand over te slaan.

Jij hebt punten gegeven aan 12 van de 36 antwoorden op jouw vragen.

Please visit "My Profile", pan down to
Questions or topics with "unassigned points",
choose that, and follow the links.
Even those that merit NO points should get assigned - ZERO point is also a valid assignment.

Dank namens je mede-forumers.

Proost.

Neem d'r een van me.

jpe
Don't rust yours pelled jacker to fine doll missed aches.