Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

 
CJBe
Advisor

not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

Hi!

After a autogen with reboot on a three node cluster the Advanced Server (PathWork) is unable to startup on one of the cluster nodes.

In PWRK$LMMCP_NODENAME.LOG i found:

LISTER\listeninit: Unable to post the name on any networl: NODENAME

PCS_SetConnectionLevel: group name has not been declared

and after that

SYSTEM job terminated at ...

Is there a problem with the network or where can I look up next? Please help me, I am a "fresh" openVMS Admin.

Thanks!




19 REPLIES 19
Shilpa K
Valued Contributor

Re: not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

Hi,

It is likely that the pwrk$knbdaemon process is not starting up correctly. You may want to check if there are any errors in the log file PWRK$ROOT:[LOGS]PWRK$KNBDAEMON_.log;*

Regards,
Shilpa
CJBe
Advisor

Re: not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

Thanks!

In PWRK$KNBDAEMON_NODENAME.LOG I found:

get_ip_addr: gethostname error: 0

I looked in TCPIP show host, there is a entry

IP-Adress Nodename

I can do ping, telnet usw. looks like network is on...

Shilpa K
Valued Contributor

Re: not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

Hi,

I am assuming that you are using TCPIP services provided HP. If so, can you execute the following command and see if the inet logicals are defined correctly?

$ sh log *inet*

Regards,
Shilpa
CJBe
Advisor

Re: not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

Thanks!

I used your command to look up the logicals on both nodes from the cluster.

On the one where Advanced Server still working I found these logicals in LNM$SYSTEM_TABLE

"TCPIP$INET_DOMAIN" = "..."
"TCPIP$INET_HOST" = "..."
"TCPIP$INET_HOSTADDR" = "..."
"UCXIP$INET_DOMAIN" = "..."
"UCXIP$INET_HOST" = "..."
"UCXIP$INET_HOSTADDR" = "..."

On the node where Advanced Server isn't working the logicals are missing.

So please can You tell me, where and when these logicals are set up. Thanks a lot!!!
marsh_1
Honored Contributor

Re: not working Advanced Server Pathwork after openVMS autogen and reboot

hi,

usually these would be defined after you have configured your tcpip setup with tcpip$config.com and started tcpip services.

fwiw