Operating System - OpenVMS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

problems with hosts after upgrade

 
robert70
Valued Contributor

problems with hosts after upgrade

I have 2 identical hardware platforms Alpha DS20E both running VMS 7.3-2

Both were running TCPIP as shown:-
$ tcpip
TCPIP> show ver
HP TCP/IP Services for OpenVMS Alpha Version V5.4 on a COMPAQ AlphaServer DS20E 666 MHz running OpenVMS V7.3-2

and both running SSH2 as shown:-
$ sftp2 "-V"
$1$dga2:[sys0.syscommon.][sysexe]tcpip$ssh_sftp2.exe: SSH Secure Shell OpenVMS (V1.0) 2.4.1 on COMPAQ AlphaServer DS20E 666 MHz - VMS V7.3-2

I have upgraded one to enable correct functionality with a Secure FTP problem I was having on an earlier thread eg.

TCPIP> show ver
HP TCP/IP Services for OpenVMS Alpha Version V5.4 - ECO 6 on a COMPAQ AlphaServer DS20E 666 MHz running OpenVMS V7.3-2

$ sftp2 "-V"
dave$dkb0:[sys0.syscommon.][sysexe]tcpip$ssh_sftp2.exe: SSH Secure Shell OpenVMS
(V5.5) 3.2.0 on COMPAQ AlphaServer DS20E 666 MHz - VMS V7.3-2

and the up shot of this is that the HOSTS TABLE appears to not function correctly anymore eg.

TCPIP> show host
LOCAL database
Host address Host name
129.94.185.45 CHAS

TCPIP> ping chas
ping: unknown host chas

TCPIP> ping 129.94.185.45
PING 129.94.185.45 (129.94.185.45): 56 data bytes
64 bytes from 129.94.185.45: icmp_seq=0 ttl=64 time=0 ms
64 bytes from 129.94.185.45: icmp_seq=1 ttl=64 time=0 ms
64 bytes from 129.94.185.45: icmp_seq=2 ttl=64 time=0 ms
64 bytes from 129.94.185.45: icmp_seq=3 ttl=64 time=0 ms
----129.94.185.45 PING Statistics----
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip (ms) min/avg/max = 0/0/0 ms

This still works on the other Alpha.

Any Clues Please.
Any known upgrade problems with this?

Thanks
3 REPLIES
Volker Halle
Honored Contributor

Re: problems with hosts after upgrade

Roger,

please have a look at:

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1277944

There may be some problem with TCPIP V5.4 ECO 6 - try ECO 7, it's available since 19-OCT-2007 ...

Volker.
Volker Halle
Honored Contributor

Re: problems with hosts after upgrade

Roger,

this entry from the TCPIP V5.4 ECO 7 release notes may be related to your problem:

ECO 7 updates
-------------
6-Sep-2006

Problem:

TELNET and other commands that do name/address lookups simply failed when the BIND resolver was disabled, rather than using
the local host database.

Deliverables:

TCPIP$IPC_SHR.EXE

Reference:

PTR 30-13-395, Note 10986, TCPIP_BUGS Note 3494


Volker.
robert70
Valued Contributor

Re: problems with hosts after upgrade

Many Thanks
thats done the trick
cheers
Roger