PCM
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

 
ley_1
Occasional Advisor

PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

hi,

a question @ all:
after the installation of the FW k.15.10.0009 or k.15.12.0006 or all trunk ports with mesh and 100% traffic display in the PCM. on the switch but everything is running normally
"sh int port-utilization"  brings'll 0.5-1% load

one has an idea?
thank you

Thomas

12 REPLIES 12
ley_1
Occasional Advisor

Re: PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

Hi@all,

with version 4.0 (the version is supported on K.15.12) is the same error also available

 

Error in Version 15.12 / snmp - Evaluation?

 

Thomas

Greg_L
Occasional Visitor

PCM+ v4.0 100 % Utilization on Trunks (only) after K15.10.12 FW-Update

Same problem .... glad i found your post....was driving me insane!

This is the only reference i could find to this problem.

 

Same, started after firmware upgrades

 

5406 switches and PCM+ 4.0 are both latest patch:

 

5406 - K.15.12.0010

PCM+ - 04.00.06.628

 

Dennis_V
Occasional Visitor

Re: PCM+ v4.0 100 % Utilization on Trunks (only) after K15.10.12 FW-Update

Please recheck your firmware versions. 

I think you are referring to 

K.15.12.0010  , latest firmware september 2013

K.15.10.0016 , previous firmware (june/juli 2013?)

 

I am having issues with the K.15.12.0010 and finding this post I am also using trunks.

I haven't checked the load though.

What I noticed was the disability for any proper traffic on the switch itself (few KB/s) and no connection to the "outside" world at all.

The only "solution" was a reboot of the switch. After it had been rebooted everything works fine for a while, untill I started to (re)config. Then it would have the same issues. 

When the switch is "hanging" eventually I got heart beat lost messages on module B. This occured with 2 different switches, both running the latest K.15.12.0010 firmware. 

Reverting to K.15.10.0016 instantly solved everything and they are stable now.

I've adressed my issue to HP and will send them a link to this post aswel, for it might help to find a cause.

Peter-Fl
Occasional Contributor

Re: PCM+ v4.0 100 % Utilization on Trunks (only) after K15.10.12 FW-Update

Same problem Here. 2 x 2920-24

 

versions

 

----------------- ------------ -------- -------------- Primary Image    :    18918342 12/03/12 WB.15.11.0003 Secondary Image  :    18918342 12/03/12 WB.15.11.0003

Boot ROM Version : WB.15.04 Default Boot     : Primary

 

Used on PCM 4.06 latest

 

 

 

DarkSoulRL
Occasional Visitor

Re: PCM+ v4.0 100 % Utilization on Trunks (only) after K15.10.12 FW-Update

Got same problem

switch 3800-24G-2XG

KA.15.12.0010

 

100 % Utilization on Trunks only

André Beck
Honored Contributor

Re: PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

Hi,

 

ran into that on 5406zl after upgrading to K.15.12.0012, so it's still in the latest stable firmware. The issue is cosmetic though, the trunk counters are running wild in SNMP only*, there is no real traffic on the member ports. It's also not PCM+ related, I'm seeing that pattern in Torrus as well (long term graphing the interface counters). Should be posted to the ProCurve switch forum, as PCM+ cannot do anything about it.

 

And I thought "Counter Fun" is a Cisco only phenomenon ;)

 

HTH,

Andre.

 

*) What actually happens: The if{In,Out}Octets OIDs of Trunk interfaces sometimes just return 0. The rate at which that happens seems to depend on query rate. Given the counter returns to the original value on subsequent queries, the monitoring application will assume wrapping, see intervals in which seemingly several GB have been exchanged, and claim a high interface load.

nao
Visitor

Re: PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

I have same problem.

I tried newest  firmware K.15.13.0005, but still reported 100% traffic usage by PCM 3.

 

HP J9091A Switch 8212zl
Software revision K.15.13.0005

 

PCM+v3 

wsalen
Occasional Visitor

Re: PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

Same issue.

 

ProCurve Manager 4.00.6.628 incorrectly shows 100% utilization, frames, broadcasts and mulicasts on trunks.

 

8212zl (J9091A) running version K.15.13.0005

jody7734
Occasional Visitor

Re: PCM 3.0 100 % Traffice after K15.10 FW-Update

Same problem is driving me crazy as well. Did anyone ever get a resolution?