ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

 
scotts1
Collector

Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

I have the latest SPP (2015.10.0) and am currently using PXE to patch servers. I mount the iso using NFS. However, NFS is frowned upon in this organization and I want to move it to load the iso using http.

Looking at the initrd.img file I was able to see the mount_fs.sh command does support http. I just don't know what options to set up in my PXE append line to leverage http. Has anyone figured out how to make http work yet (what does media=cloud do)?

Thanks,

Scott

6 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

I haven't tested it yet, but you should just need to substitute http in place of nfs for the iso1= option




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
scotts1
Collector

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

That would be too easy... I tried a few things with media=net set:

In both cases I get successful HEAD calls in my apache logs, but it doesn't get any particular file.

I might try media=cloud and do the same tests. But I think media=cloud requires a url parameter that I'm not sure how to give.

 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?


scotts1 wrote:

That would be too easy... I tried a few things with media=net set:

In both cases I get successful HEAD calls in my apache logs, but it doesn't get any particular file.

I might try media=cloud and do the same tests. But I think media=cloud requires a url parameter that I'm not sure how to give.

 


media=net should work for both NFS and HTTP




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
scotts1
Collector

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

Can you send me the PXE block you use for it? I'd love to see it cause I can't get it work here.

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?


scotts1 wrote:

Can you send me the PXE block you use for it? I'd love to see it cause I can't get it work here.


As I said above, I haven't actually tried HTTP yet. if I get some time I'll try later today




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Anyone get SPP to work with PXE using HTTP?

After checking with the team that maintains the boot environment, HTTP support didn't quite make it into this release. The next SPP release will support PXE booting the ISO from an HTTP URL.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!