ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

 
Ryan210
Occasional Advisor

Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

I have a ESX 4.1.0 and I loaded the management agents from SIM on the server, but when I do a snmpwalk to make sure it has the compaq OID for reporting, it doesn't show anything. I've tried manually installing the latest management agents from HP and doing it through SIM, but its the same result each time. I have verified the community strings and they all work and I am able to send test traps to SIM from the server, but can't monitor it with no OID. Server is a ML370 G6

8 REPLIES
PGTRI
Honored Contributor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

hi,

 

You can try installing the MIB kit. You can find it here.

 

http://h18013.www1.hp.com/products/servers/management/hpsim/mibkit.html

 

regards,

How to Say Thank You? Just click the KUDOS!
Ryan210
Occasional Advisor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

I tried that before as well. That is for systems that have HP SIM installed on them, so it doesn't work

PGTRI
Honored Contributor
Ryan210
Occasional Advisor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

We are using HP SIM. I have tried those agents and still the same issue. I have attached a screen shot of the OID's it collects from the system. It's weird because  the SMH says the datasource is SNMP and it collects all of the hardware info. Not sure what is going on here.

PGTRI
Honored Contributor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

hi,

 

I'm not sure what's your problem exactly. What happens,when you open SMH. Is it blank or you are missing only certainly info ?

 

Thanks

 

regards,

How to Say Thank You? Just click the KUDOS!
Ryan210
Occasional Advisor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

When SIM tries to collect the information on the server it says that it was unable to collect any information for it. Like the SN, hardware info, etc..

PGTRI
Honored Contributor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

hi,

 

so..., you need to load the MIBs.  Please try just for example with the drive array MIB - cpqida.mib  (1.3.6.1.4.1.232.3).

 

OID 1.3.6.1.4.1.232.3.1.3  / it checks for status degraded (3) or failed (4) .

 

Thanks!

 

regards,

How to Say Thank You? Just click the KUDOS!
PGTRI
Honored Contributor

Re: Compaq OID not on system after loading Management Agents from SIM

hi,

 

... or just install the whole MIB pack on the SIM server.

 

regards,

How to Say Thank You? Just click the KUDOS!