ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL140 G3 CPU temperature sensors unavailable

Paul Y
Occasional Visitor

DL140 G3 CPU temperature sensors unavailable

Hi,

I've recently bought a DL140 G3 with two Intel 5160's. While building the machine over some time I never noticed a problem, but now it's co-located, this appears to keep happening.

Via web based sensors:
Temperature CPU0 Dmn 0 Temp Unavailable
Temperature CPU1 Dmn 0 Temp Unavailable

Via ipmitool sdr:
CPU0 Dmn 0 Temp | disabled
CPU1 Dmn 0 Temp | disabled

They start reading again if I reset the system via the ILO command line. My worry is while in this state the fans spin about 2000rpm slower.

Any suggestions?

Cheers,

Paul.
3 REPLIES
Paul Y
Occasional Visitor

Re: DL140 G3 CPU temperature sensors unavailable

Just as I posted that I read about the new BIOS in the thread below messing with CPU readings. I had installed the latest from the website so maybe this is the cause.

I will try reverting.
Paul Y
Occasional Visitor

Re: DL140 G3 CPU temperature sensors unavailable

Well I reverted the BIOS version from 2.13 back to 2.12 and it's happened again. Took about 3 hours for the problem to re-show.

ILO version also appears to be 2.12A

I can't leave the server running like this as the fans don't react to increased server load.

Please, any suggestions would be greatly welcome.

Paul.
Paul Y
Occasional Visitor

Re: DL140 G3 CPU temperature sensors unavailable

Bah...can't seem to edit post.

I meant from BIOS version 1.13 to 1.12.

I have a friend who's work also has these servers, and they are showing the same issue.

Raised a call with HP.