ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL360p G8 fan running 40% speed

tux1431
Occasional Contributor

DL360p G8 fan running 40% speed

We have 50 DL360p G8 server and i noticed FAN speed on ILO showing 40%  but same time i have other DL360p G8 they have FAN speed 23% 

I have upgraded all firmware with latest version but issue is still same, also I have changed BIOS setting to "Optimal Cooling" but still its running 40% speed and little noisy too. 

These servers are not in production so there is no load on CPU too and also i compare temp and its normal and compare with other one which is running 23% and all looks good. 

8 REPLIES
FabioC1
HPE Pro

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Hi , tux1431  

Please provie the ILO version please, and verfify in ILO if have some FAN failed.

Verify if have some part PCI installed too.

FabioC1 - HPE Pro

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution.

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Hi,

Check if there is an overheating hard drive?

Kind Regards,
Erdogan.
I am HPE Employee

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution.
The comments in this post are my own and do not represent an official reply from the company. No warranty or guarantees of any kind are expressed in my reply.
tux1431
Occasional Contributor

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

We are running 2.55 ILO version, We don't have any BAD fan, We have 2x10G NIC 530FLR  and Quad 4x1G NC364T NIC on raiser board (PCI)

Find attached screenshot. 

 

 

 

tux1431
Occasional Contributor

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

We do have SSD drivers 2x250G  in RAID1 and controller is i420p, find attached screenshot of temp. 

 

rajatmitra
HPE Pro

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Hi Tux1431,

                  The screenshots look ok. It seems that HPE Support would need to analyze the AHS log to find the sensor information and isloate which sensor might be triggering the fan speed to go high. Request you to contact HPE Support to log a ticket for it.

I am HPE Employee

Best regards,
Rajat

I work for HPE. The comments in this post are my own and do not represent an official reply from the company. No warranty or guarantees of any kind are expressed in my reply.

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution.
smokin901
HPE Pro

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Please share screenshot from server where Fan's are running at 23% speed.

Do they have identical configuration

what is the OS on both the servers.

I am an HPE Employee
The comments in this post are my own and do not represent an official reply from the company

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution
tux1431
Occasional Contributor

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Both Servers are identical and running CentOS 7.3 but they have little different CPU one is 2.2GHz and other one 2.4GHz, Both has same ILO firmware and BIOS firmware etc.

smokin901
HPE Pro

Re: DL360p G8 fan running 40% speed

Processor with higher clock speed will generate more heat hence Fans would run faster. however if FANs in server with 2.2Ghz CPU is running at 40% I would suggest to log ticket with HPE support and get AHS logs checked.

I am an HPE Employee
The comments in this post are my own and do not represent an official reply from the company

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution