ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL380 G4 doesn't display initial HP splash screen

DL380 G4 doesn't display initial HP splash screen

Dear all,

today after a power off (software) a DL380 G4 server doesn't want to start. Everything seems to be working well, no other led than the usuals are on, but I don't obtain the initial HP splash screen. (The monitor works well :-)).

What test can I do to find the problem?

Thanks
3 REPLIES
Murali_V
HPE Pro

Re: DL380 G4 doesn't display initial HP splash screen

Hi Enrico,

To narrow down, boot the server with minimum hardware configuration (power down the server, remove the power cables, remove all PCI cards, hard drives, remove all the memory modules and install only one bank memory), also try reseating the PPMS and check. If server shows display, install one component at a time to isolate faulty component.

If not, power on the server and remove the server cover and check the any amber LEDs which indicates faulty components.
Also, try to login to ilo and check the server status and check IML logs.

Regards,
Murali Mohan
Was this post useful? - You may click the KUDOS! thumb below to say thank you...
Michael A. McKenney
Respected Contributor

Re: DL380 G4 doesn't display initial HP splash screen

What did you do before powering off? Upgrade firmware or BIOS? If you did the BIOS or firmware, it could be a dead server board.

Re: DL380 G4 doesn't display initial HP splash screen

Ok, at the end the problem was the mother board.

Thanks to all for your help.